VODE U HERCEG NOVOM DOVOLJNO, U BIJELOJ I KAMENARIMA MALO SLANA, ALI...

VODE U HERCEG NOVOM DOVOLJNO, U BIJELOJ I KAMENARIMA MALO SLANA, ALI ISPRAVNA ZA PIĆE

95
0
Podijeli

Company D.A.J.M.I. doo nudi usluge servisiranja motornih vozila u savremenom auto servisu sa opremom za kompletan pregled i opravku automobila. Svakim radnim danom od 8 do 16h

Za razliku od prethodnih sezona stanovnici hercegnovske rivijere i njihovi gosti nemaju nevolja sa nedostatkom vode.

Potrošači sa područja Kamenara i Bijele vodom se snabdijevaju iz sistema Regionalnog vodovoda, kao i vodovoda Tivat. Stiže im između 50 i 60 litara u sekundi vode u zavisnosti od doba dana, što znači i mjesečnu fakturu „Vodovodu” od oko 20 hiljada eura.
Ipak, u toku protekle sedmice bio je visok nivo mora, koji je uticao na salinitet izvorišta „Plavda” u Tivtu, tako da je periodično dolazilo do povećanja zaslanjenosti vode koja se isporučuje opštini Herceg Novi. Prema riječima direktorke ovog preduzeća, Jelene Đaković, juče je takođe bilo poziva građana sa rivijere zbog ukusa vode na koji nisu navikli, ali voda je potpuno ispravna za piće.
– Kontinuirani monitoring i svakodnevno uzorkovanje vode na više lokacija pokazali su da je kvalitet vode u svakom trenutku bio u okviru zadovoljavajućih parametara kvaliteta vode za piće. Juče smo čak tri puta uzimali uzorke. Voda je ispravna, sa malim salinitetom, na što ljudi nisu navikli – kaže Đakovićka.
Cijela opština ima, inače, dobru snabdijevenost vodom, jer pored lokalnog izvorišta Opačica u Zelenici, koje daje preko 100 litara u sekundi vode, sa Plata konavoskim cjevovodom stiže 440 sekundnih litara.
Samo potrošači Brajkovine, iznad kamenoloma, u nekoliko kuća vodu dobijaju tokom noći, jer pumpe ne mogu da je izbace na tako visokoj koti tokom dana.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code