VODU IZ OPAČICE NEOPHODNO PROKUVATI PRIJE PIĆA

VODU IZ OPAČICE NEOPHODNO PROKUVATI PRIJE PIĆA

226
0
Podijeli

Usljed veće količine padavina u toku prethodne noći došlo je do naglog priliva vode u podzemnu akumulaciju Opačica što je uslovilo povećanje registrovanih vrijednosti mutnoće vode – saopštili su jutros iz hercegnovskog Vodvoda.

Napominje se da fizičko-hemijske analize pokazuju ispravnost svih ostalih parametara, a redovnim hlorisanjem vode se obezbjedjuje njena mikrobiološka ispravnost, ali je zbog povećane mutnoće vodu neophodno prokuvati prije upotrebe za piće.
Analize uzoraka vode koje se obavljaju iz sata u sat, pokazuju da registrovane vrijednosti mutnoće postepeno opadaju tako da u Vodovodu očekuju da će kvalitet vode uskoro zadovoljiti sve parametre kvaliteta.
Herceg Novi je pod veoma strogim restrektivnim režimom snabdjevanja vodom već 21 dan, što bi prema poslijednjim zvaničnim informacijama nadležnih u HE Plat, gdje se obavlja obimna rekonstrukcija postrojenja i zamjena generatora, trebalo da traje najdalje do četvrtka 25.juna.
Do tada umjesto 400 sekundnih litara vode iz Bilećkog, odnosno Goričkog jezera potrošači u Hreceg Novom će se sanbdiejvati uglavnom iz lokalnog izvorišta Opačica u Zelenici. Za sada je plana da voda stiže samo dva sata dnevno, po zonama.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code