VOJISLAV KILIBARDA IZLAŽE NA BITEF-U

VOJISLAV KILIBARDA IZLAŽE NA BITEF-U

108
0
Podijeli

U okviru 49. BITEF -a u Beogradu priređena je j izložba foto-kolaža: “Stvaram pozorište-ispred i iza scene” , mr slikarstva, Novljanina, Vojislava Voja Kilibarde.

U zvaničnom katalogu BITEFA navedeno je da izložba promoviše multidisciplinarnost u pozorištu. Rezultat je njegove decenijske saradnje s Hercegnovskim pozorištem i kreativnim timom koji okuplja; dramskim umjetnicima, glumcima i publikom. Izložbu prati katalog koji je pripremljen kao dio ove multidisciplinarne priče sa 15 tekstova koje su pisali istoričari umjetnosti – Ljiljana Zeković, Ana Pavlović Ivanović, Vladana Spaić Kosić, Bogdan Musović, teoretičari umjetnosti – Igor Bošnjak, Prof. mr Marko Musović, pozorišni stvaraoci – Stevan Koprivica, Slobodan Milatović, Milina Kovačević, kulturni poslenici: Vuk Vuković, Voislav Bulatović, Ljiljana Marinović, a priredili novinarka Vitka Vujnović i dizajner Nebojša Glumac.
Izložba će biti otvorena do kraja Bitefa koji se ove godine održava pod sloganom „Uspomeni Jovana Ćirilova”, do 24. septembra. Nju je već vidjela publika na Sterijinom pozorju u Novom Sadu, pozorišnom maratonu u Somboru, Purgatorijama u Tivtu, u Trebinju i u Herceg Novom.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code