Volonteri Crvenog Krsta u brojnim akcijama

Volonteri Crvenog Krsta u brojnim akcijama

793
0
Podijeli

images_slike_gradovi_hn_objekti_crveni_krstU prvoj međunarodnoj taktično pokaznoj vježbi spasavanja lica, koja će u nedjelju biti organizovana ispred hotela Igalo, učestvovaće i 6 volontera – srednjoškolaca OO Crvenog krsta Herceg Novi.
Prema riječima koordinatorke OO CK, Mire Krsmanović, oni će na taj način dati doprinos ovoj akciji, a biće uniformisani u majice sa amblemima OO CK, nosiće kutije za Prvu pomoć sa sanitetskim materijalom.
Danas završava i prvi od četiri kursa za spasioce na vodi. Preostali su planirani od 19.-25. maja, 3.-11. juna i od 11.-17. juna.
Volonteri OO CK će tokom predstojećeg vikenda kao i sedmice Crvenog krsta, učestvovati u nizu akcija.
– Sjutra i preksjutra biće organizovana sabirna akcija pod sloganom “Vaše malo nekome je puno” u marketu Voli u Igalu, u kojoj će učestvovati 16 volontera. Oni će animirati građane da donacijama pomognu u prikupljanju osnovnih životnih namirnica. Sva prikupljena sredstva biće dostavljena Crvenom krstu i dalje distribuirana najugroženijim porodicama – pojasnila je koordnatorka Krsmanović.
Ista akcija biće organizovana sljedećeg vikenda, 14. i 15. maja, u marketu “Idea” u Zelenici.
Inače, Svjetski dan Crvenog krsta i Crvenog polumjeseca, 8. maj, ove godine biće obilježen pod sloganom “Svuda za svakoga”. Učestvovaće 17 miliona volontera iz 190 zemalja, a u Crnoj Gori 2000.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code