Volonterska akcija na Kotobiljskom izvoru

Volonterska akcija na Kotobiljskom izvoru

3
Podijeli

Povodom četvrtog novembra, Međunarodnog dana klimatskih promjena, u organizaciji Agencije za razvoj i zaštitu Orjena, Sekretarijata za komunalne djelatnosti i ekologiju i MZ Kameno-Žlijebi, u saradnji sa DOO „Komunalno stambeno“ i DOO „Čistoća“, u volonterskoj  akciji uređeno je odmorište Kotobiljski izvor.

– Akcija je jedna u nizu volonterskih  u hercegnovskom zaleđu radi ekološkog djelovanja i edukacije, ali i postizanja konkretnih rezultata na terenu. Nakon pokaznog dijela na podizanju tradicionalnih terasastih njiva u suvomeđi, volonteri su  ozeljenjavali odmorište autohtonim biljem, prvenstveno ruzmarinom – navode iz Agencije. Izgrađene su i uređene terasaste njive na eksponiranom dijelu, gdje je do sada bio izražen problem erozije.

Picerija i restoran

U akciji su, uz organizatore, učestvovali volonteri-članovi više hercegnovskih nevladinih organizacija, među kojima, po brojnosti, valja pomenuti Odred izviđača „Orjen“.

Za zaposlene u Agenciji za razvoj i zaštitu Orjena i dio volontera, akcija je počela već u petak, kada je prikupljan kamen za pokazno pravljenje terasastih njiva, odnosno-gradnju suvomeđe. Istog dana je vrijednu pomoć pružilo i Komunalno stambeno preduzeće, koje je uklonilo nekoliko suvih stabala čempresa sa prilazne staze.

Volonterska akcija na Kotobiljskom izvoru prvi je događaj iz zajedničkog kalendara „Orjen, planina nad morem“, čiji je koordinator Agancija za razvoj i zaštitu Orjena. Naredni događaj planiran je subotu, 11. novembra, kada će NVO Orjen Outdoor i alpinistički klub „Niskogorci“ organizovati mountainrunning trku na Orjenu, sa startom kod bivšeg motela „Borići“.

3 Komentari

  1. Zaista treba pohvaliti ovakve akcije a posebno sve volontere koji iskljucivo i samo iz ljubavi i za dobrobit svih nas ucestvuju u ovome!!! SVAKA CAST!!!

    13

Ostavite komentar

*

code