Vrbas i Herceg Novi imaju slične projekte i probleme infrastrukture

Vrbas i Herceg Novi imaju slične projekte i probleme infrastrukture

8
Podijeli

Delegacija opštine Vrbas boravila je proteklih dana u Herceg-Novom, na 49. Prazniku mimoze. Tom prilikom, predsjednik Opštine Vrbas, Milan Glušac sastao se sa predsjednikom Opštine Herceg Novi, Stevanom Katićem i konzulom Republike Srbije, Zoranom Dojčinovićem, objavljeno je na sajtu Opštine Herceg Novi.

„Razgovarali smo o nekoliko zajedničkih tema i problema sa kojima se u istom trenutku susreću  Herceg Novi i Vrbas, a od važnosti su za funkcionisanje lokalnih zajednica. Prije svega mislim na izgradnju prečistača za preradu otpadnih voda, jer se ovi projekti realizuju u oba grada. Takođe, razgovarali smo o projektima energetske uštede na javnim objektima i na sistemu javne rasvjete, čime se bave naše lokalne zajednice, kao i o uvođenju novih tehnologija u ovoj oblasti“, rekao je Glušac.

Picerija i restoran

Na sastanku je potvrđeno da će se dugogodišnji dobar odnos dva grada nastaviti. Oba predsjednika su saglasni da je povezivanje gradova u regionu od velikog značaja za razvoj lokalnih zajednica. Posebno su istakli važnost proširenja saradnje u turizmu, kulturi i sportu, kao i u dijelu apliciranja za sredstva iz predpristupnih fondova.

Predsjednik Opštine Vrbas i predsjednica Skupštine opštine tog grada, Marijana Maraš, prisustvovali su programima prvog vikenda 49. Praznika mimoze, te istakli da su se uvjerili zbog čega je ova manifestacija prepoznata i omiljena među građanima u regionu.

8 Komentari

 1. Odmah u prvoj recenici ,treba da napiseta koliko dana je to *PROTEKLIH DANA…: ? od kojeg do kojeg datuma je trajala posjeta nase delegacije?Pa zatim sve ostalo koliko nas je kostalo?

 2. Zar nema neki primorski grad koji je bolji od Herceg Novog, tj. predstavnici istog da dodju u nas grad i predoce kako oni nesto rade bolje od nas a ne dovodite samo ljude iz gradova koji nemaju apsolutno nikakve veze ni sa Herceg Novim niti bilo sto slicno sto mozemo da uzmemo odnosno preuzmemo od njih. Nevjerovatno, jedino je razumljivo ako cemo nas zaliv da izbetoniramo.

  7
  2
 3. I sve je ostalo na razgovorima? Konkretno,nista? O cijem trosku su boravili ovamo?
  Kada ce izaci – Zavrseno je ovo… Uradjeno je ono… Otvorili smo ovo… Zaposlili smo toliko ljudi (ne mislim na rodbinu,kumove i clanove stranki iz koalicije) Rijesili smo problem…

  8
  3

Ostavite komentar

*

code