Vrelo ljeto – biće dovoljno vode u Herceg Novom

Vrelo ljeto – biće dovoljno vode u Herceg Novom

2929
3
Podijeli

images_slike_gradovi_hn_herceg_novi_i_igalo_anU Opštini Herceg Novi očekuju uredno snabdijevanje vodom za vrijeme i poslije turističke sezone, nakon 30. maja, kada završavaju restrikcije, zbog redovne godišnje sanacije hidrotunela Gorica – Plat.
– Iako su u prvi mah najavljene kao restrikcije po kojima će građani dobijati vodu dva puta po dva sata dnevno, Novljani su svjedoci da je situacija sada drugačija. Potrošači od Debelog brijega do Kamenara vodu dobijaju u već najavljenim terminima, ali i duže, od tri do šest sati. Izuzetak su potrošači koji se snabdijevaju preko rezervoara Stanišića dubrava, koji vodu dobijaju u trajanju od dva do četiri sata u najavljenim terminima – navode iz lokalne uprave.
Ne treba zaboraviti da je prošle godine grad “pretrpio” restrikcije u junu, u trajanju od tri sedmice, kao i druge u oktobru, u trajanju od 20 dana. To se dogodilo prvi put u posljednjih 30 godina. Uprkos izuzetno lošoj hidrološkoj situaciji, nakon junskih restrikcija, građanima je obezbjeđeno uredno vodosnabdijevanje.
Lokalna uprava i predstavnici preduzeća “Vodovod i kanalizacija”, početkom marta ove godine, inicirali su sastanak sa predstavnicima Hidrocentrale na Trebišnjici, kao i sa generalnim direktorom te kompanije Gordanom Mišeljićem. Ukazali su da Herceg Novom veliku razliku predstavlja vrijeme saniranja tunela, odnosno da li će to biti u maju ili junu, kada je potrošnja vode na većem nivou.
– Ostvarena je dobra saradnja, te su Opštini Herceg Novi izašli u susret i promijenili termin izvođenja sanacionih radova za period od 14. do 30. maja, što je za naš grad povoljno, zbog manjeg broja turista i manje potrošnje vode. Iako godinama nisu ostvareni kontakti sa predstavnicima Hidrocentrale na Trebišnjici, komunikacija sa njima je sada odlična. Takođe, hercegnovski Vodovod ima dobru poslovno tehničku saradnju sa Konavoskim komunalnim preduzećem – tvrde u Opštini.
Kako bi majske restrikcije bile blaže i grad imao poboljšano vodosnabdijevanje u periodu obustave vode sa Plata, urađeni su i dodatni napori na spajanju lokalnog izvorišta Ljuta, čeličnim cjevovodom fi 600 u mjestu Karasovići, čime je obezbjeđeno dodatnih 60 sekundnih litara za Herceg Novi.
Nadležni u Opštini Herceg Novi obećavaju da ove sezone, a ni nakon nje, neće biti dužih prekida vodosabdijevanja, kao i da će radnici preduzeća “Vodovod i kanalizacija” nastojati da manje havarije na cjevovodima otklone u najbržem mogućem roku. Poboljšanje kvaliteta snabdijevanja očekuju priključenjem Herceg Novog na sistem regionalnog vodovoda.

3 Komentari

  1. Sa restrikcijama kakve su sad mozemo nekako izaci na kraj, ali bode u oci sto enormno velike gubitke na cjevovodu niko nece ili ne smije da otkloni, a vrlo su i laiku vidljivi. Interesantno je da te kvarove nadlezni vide, ali niko ni repom da mrdne.
    0    0
  2. e da vam ja kazem. koliki su vam gubici na mreži??? koliko cijevi uporno nećete da sanirate i ne odgovarate na zahtjeve za sanaciju?! sramota, a sve na ruže cvjetju. po 30, 40 l u sekundi ima na tim oštećenim cjevima koje ne sanirate!!!!
    0    0

Ostavite komentar

*

code