Vrijeme ometa, ali kolektor, uređenje Šetališta i puta duž novske rivijere biće...

Vrijeme ometa, ali kolektor, uređenje Šetališta i puta duž novske rivijere biće do maja

15
Podijeli

Popločavanje dijela Šetališta Pet Danica, od pumpne stanice ispod Forte Mara do hotela Plaža, albanska kompanija Frali započela je u februaru, a za mjesec i po od početka radova, prekriveno je nepunih stotinjak metara. Početak aprila je rok koji je ranije isticala potpredsjednica Opštine, Danijela Đurović, za završetak popločavanja dionice od 320 m, nakon što su davno položene kolektorske cijevi.

Kamene ploče, drvene konstrukcije, daske, pijesak već više od deset dana su ostavljeni kod  Citadelinog mosta, što znači da su radovi, najvjerovatnije zbog lošeg vremena, privremeno obustavljeni. No, kako se kiša najavljuje do kraja mjeseca, upitno je da li će po ko zna koji put biti prolongiran datum za ovaj posao, a sa “krnjim” Šetalištem ući u još jednu ljetnju sezonu. To je samo dio neophodnog posla koje treba privesti kraju nakon petogodišnje gradnje 18,5 miliona eura vrijednog kolektora.

Picerija i restoran

Predsjednik Opštine Herecg Novi, Stevan Katić, ipak, je optimističan:

– Sastali smo se prošle sedmice sa svim akterima u izgradnji kanalizacionog kolektora  predstavnicima Vodacoma, Dahlema i KFW banke. Potvrdili su da je krajnji rok završetka radova maj, odnosno kraj aprila. Očekujem da se tokom maja sve vrati u prvobitno stanje. Njihov stav je da će do kraja aprila sve biti završeno kad je riječ o elektro radovima, odnosno spajanju pumpnih stanica i drugih tehničkih stvari. Ostaje nam vraćanje u prvobitno stanje čitavog donjeg puta od Kumbora do Bijele sa 30 hiljada kvadrata novog asfalta, tako da ćemo nakon svega konačno imati put kakav zaslužujemo“, kazao je Katić.

Podsjetićemo da su građevinski radovi ugradnje kolektorske mreže okončani 24. decembra prošle godine, kada i testiranje za čitav vodovodni sistem.

Kompletan posao izgradnje vodovodne i kanalizacione mreže, sa kolektorima, od septembra 2012. godine, obavlja turska kompanija Ćeltikćoglu, sa podizvođačima. Trebalo je da ga okonča 17. februara 2014. godine.

Izgradnja postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda u Nemiloj, projekat vrijedan 8,8 miliona eura, počela je 2012. a realizovala turska kompanija Mass Gintaš. Sa njom je Opština raskinula ugovor zbog nesolventnosti izvođača, isticanja bankarske garancije i nedovoljnog angažovanja izvođača na završetku radova.

15 Komentari

 1. Koliko sam shvatila, asfaltiranje od Kumbora do Bijele ostaje za neku drugu godinu… Par pitanja za doticnu Danijelu, kada ste zadnji put prosetali tim putem? Da li smo mi gradjani drugog reda? Zasto je sve ponovo raskopano i nije zasticeno? Sta ce biti ako necije dijete upadne u rupu dubine 1m? Mozemo li vas smatrati odgovornom? Da li znate da su Djenovici bez rasvjete? A da li znate koliki su finansijski gubici onih koji zive od turizma? Ovako mozemo u nedogled… Nego, kolika vam je plata?

  24
  1
 2. Je li oplocavanjem setalista predvidjeno oplocavanje one “ljepote” od pumpne stanice kod Macela.? Ako nije, ne treba je ni oplocavat- furesti ce se lentravat pored tog “bisera” estetskog gradjevinarstva.

  18
  1
 3. Kvalitet urađenog je š-klasa.
  Juče se nije moglo ostat od smrada. A sve tobož završeno.
  Albanski kamen teško će izdržati više od godinu dana.
  Nivelacija pločica iza citadele je katastrofa

  27
  1

Ostavite komentar

*

code