VUJANOVIĆ-ČOVIĆ: ARHIVIRANO PITANJE SUTORINE, SPORAZUM O RAZGRANIČENJU USKORO

VUJANOVIĆ-ČOVIĆ: ARHIVIRANO PITANJE SUTORINE, SPORAZUM O RAZGRANIČENJU USKORO

129
0
Podijeli

Sporazum o razgraničenju Crne Gore i Bosne i Hercegovine biće potpisan krajem avgusta u Beču, najavili su sinoć u Tivtu crnogorski predsjednik Filip Vujanović i predsjedavajući Predsjedništva BiH, Dragan Čović.

Kako je ocijenio Vujanović, blagi zastoj u odnosima među državama izavala je nedavna polemika oko Sutorine, ali je ono sada arhivirano.
Krajem mjeseca Sporazum o granici potpisaće članovi dvije Vlade.
– To će biti uvodni dio Bečkog samita koji je posvećen afirmaciji evropskih integracija i projektima infrastrukture – izjavio je Vujanović i dodao da je susret u Tivtu bio prilika da podrže i ohrabre projekte dvije Vlade, kao i Vlade regiona Zapadnog Balkana.
Kakoje kazao te projekte treba iskoristiti, obezbijediti njihovo finansiranje i dobru dinamiku, kao i da svi zajedno zaželimo da se Evropska unija snažnije uključi u regionalno povezivanje.
Za Čovića je posebno značajno što će Sporazum o razgraničenju sa Crnom Gorom biti prvi koji BiH potpisuje sa nekim od susjeda.
“Ratifikacijom ovog Sporazuma i njegovim potpisivanjem definitivno se rješava granica između naše dvije države. Crna Gora napravila veliki iskorak na evropskom putu i mi je moramo sustizati, jer je i naše opredjeljenje evroatlanski put BIH. Drugog nema – kazao je Čović i poželio Crnoj Gori ove godine ulazak u NATO.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code