William Simpson darivao crtežima i autogramima nekoliko stotina Novljana

William Simpson darivao crtežima i autogramima nekoliko stotina Novljana

1318
0
Podijeli

strip festival 2016 5Da umjetnost stvaranja i crtanja stripova i te kako ima poklonike i poštovaoce ovog pravca i u Herceg Novom, potvrdio je i protekli vikend, kada je grad pod Orjenom ugostio glavnog storyboardera planetarno popularne serije “Game of thrones”, Williama Simpsona.
U pregrštu kulturno zabavnih događanja kojima je domaćin Herceg Novi, tiho i nenametljivo, Hercegnovski strip festival počeo je da traži svoje mjesto prije deceniju. Ako je suditi po interesovanju, vrhunac je imao upravo ovog vikenda, dolaskom Simpsona.
strip festival 2016 4Na nekoliko lokacija, kao što je Pub Got, kafe Stanica na Škveru te lokal “Prostor” organizovane su žurke, dok je Simpson nesebično fanovima devete umjetnosti crtao i dijelio autograme.
Ime ovog osobenog umjetnika bilo je dovoljno ljubiteljima stripa u Novom da ga “prate u stopu” na svim mjestima gdje je nesebično dijelio svoj talenat, simbolično dajući i autograme, kao svojevrstan “pečat” i potvrda da je mag devete umjetnosti boravio tu, kod nas, na našem Škveru.
Oproštajnom žurkom u pabu Got sinoć je završen Hercegnovski strip vikend, organizovan pod motom „Winter is coming“ , a organizatori nijesu krili zadovoljstvo postignutim efektom:
strip festival 2016 2– I pored gomile prepreka na koje smo nailazili, uključujući umjetnikove obaveze, vremena zbog kog zamalo da budu odloženi letovi i ostalog, William Simpson nam je, ipak, stigao u Herceg Novi i s njim smo napravili jedan divan POP-kulturni vikend. Odlični muzičko-likovni programi i žurke koje su se odigravale u Prostoru, Gradskoj kafani, Stanici, Portu i Gotu, ispunili su sva naša očekivanja i izazvali ogromnu zainteresovanost publike, za koju sam siguran da odavde nosi samo lijepe uspomene – kazao je Nikola Ćurčin, organizator Hercegnovskog strip festivala.
strip festival 2016 3Tačan broj onih kojima je Simpson potpisao majicu ili darovao crtež se ne zna, ali organizatori ističu da je riječ o trocifrenom broju, ističući podatak da je Simpson u subotu neumorno crtao čitavih 8 sati !
– Prvi Hercegnovski Strip vikend “Winter is coming” bio je sve ono što su organizatori i fanovi očekivali, i još mnogo toga. A šta reći o samim sadržajima? Svaki crtež, svaka povučena linija i svaki potez četkice oduševljavali su prisutne, privlačili nove poglede i okupljali znatiželjne. Pred očima Novljana, uživo su stvorena dva sjajna umjetnička djela, kao saradnja tri velika umjetnika, etabliranog Simpsona, fantastičnog Ćurčina, i supertalentovanog Ćakića. Propratni programi i žurke u hercegnovskim lokalima bile su najposjećeniji događaji u ovoj godini po riječima samih vlasnika i prijatelja festivala – kazao je suorganizator manifestacije, Jovan Subotić.
Iako vrijeme nije bilo naklonjeno organizaciji, pa Škver nije mogao “zasijati” u punom sjaju, Novljani su bili više nego dobri domaćini, pa je na pitanje mnogih kada će ponovo doći, Simpson jednostavno odgovorio pitanjem: “How about next week ? “, odnosno “Kako bi bilo već sljedeće nedjelje“ ?
Hercegnovski strip vikend pomogli su Lakićević trade, Kafe Porto, Kafe Stanica, Kafe Prostor, Pub Got, hotel Palmon bay, IT investment, JP Vodovod i kanalizacija, Institut Igalo, Turistička organizacija i kafe bar Twins.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code