XXI Plivački miting Montenegro Mimosa Cup 2016

XXI Plivački miting Montenegro Mimosa Cup 2016

603
0
Podijeli

images_slike_sport_plivanje_bazenInternacionalni dvodnevni plivački miting XXI Montenegro Mimosa Cup 2016 biće otvoren sjutra veče na bazenu Instituta dr Simo Milošević, koji je tradicionalno domaćin. U okviru ovog mitinga, biće održano i XII otvoreno prvenstvo Crne Gore u plivanju.
Prema riječima direktora manifestacije i osnivača prof Ivice Zubera, miting će kao i ranijih godina okupiti oko 400 učesnika, tačnije 320 plivača i plivačica u pojedinačnim kategorijama, pa se uz trenere i pomoćno osoblje, na bazenu Instituta očekuje oko 700 učesnika.
Osim crnogorskih, biće tu i plivači iz Mađarske, Austrije, Kosova, Albanije, svih bivših republika SFRJ, dok, kako je Zuber kazao, Italijani još nijesu potvrdili učešće.
Kako je najavljeno, početku mitinga predstojaće tehnički sastanak sjutra veče od 19.30 h, nakon čega će, od 21 h uslijediti koktel parti.
Prvi dio takmičenja i rasplivavanje održaće se u subotu ujutro od 8 h, dok je drugi dio i defile otvaranja predviđen za subotu popodne od 15.30 h. Drugi dan takmičenja počeće rasplivavanjem od 8.45 h, dok je takmičenje zakazano za 9 h.
Takmičenje će se kao i ranijih godina odvijati po FINA pravilima, uz elektronsko mjerenje rezultata. Takmičari se razvrstavaju u serijama od 8 plivača, prema vrijednostima propisno prijavljenih rezultata. Najbolja grupa po disciplini pliva posljednja. Takmičenje je pojedinačno i ekipno. Svaki učesnik ima pravo nastupa u 3 discipline svakog dijela programa.
Kad je riječ o nagradama, tri prvoplasirana u svakoj kategoriji (A i B) nagrađuju se medaljama, najbolje ekipe dobijaju pehare, dok će trofeji biti uručeni plivačici i plivaču koji po važećim FINA tablicama ostvare najvrednije tehničke rezultate u zbiru bodova dvije discipline programa.
Plivačice i plivači koji po važećim tablicama FINA postignu najveći broj bodova u dvije discipline nastupa dobijaju i novčane nagrade, i to: u Apsolutnoj kategoriji (A): prvi- 200 eura, drugi – 100 eura i treći- 75 eura. U Kategoriji mladih (B) prvi- 100 eura, drugi- 50 eura i treći- 25 eura. Trener najbolje plasirane ekipe u apsolutnoj konkurenciji dobija nagradu od 200 eura.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code