XXI “SUNČANE SKALE” OTVARAJU NOVLJANI

XXI “SUNČANE SKALE” OTVARAJU NOVLJANI

82
0
Podijeli

Počele su pripreme bine na Kanli kuli za scenu XXI Sunčanih skala, kome “šmek” daje upravo ambijent turske tvrđave, među najljepšim ljetnjim pozornicama na Jadranu.

Kako je najavljeno, ovogodišnje izdanje festivala lakih nota biće upriličeno 29. i 30. juna.
Direktor “Skala” Slobodan Bučevac za Radio Jadran kaže da su definisane liste izvođača i za prvo, Veče novih zvijezda, ali i za drugo revijalno veče. Tako će se na prvoj večeri predstaviti 22 nova imena, dok će druge večeri publika imati priliku da uživa u kompozicijama već afirmnisanih imena regionalne pop scene.
– Ono što bi u svemu tome trebalo da bude iznenađenje za publiku jeste i nastup hercegnovskih mažuretki, ali i nastup “Exodusa”, koji bi trebalo da otvore “Skale” . Taj sastav, koliko sam upućen, proslavlja pet decenija postojanja, pa smo odlučili da nešto “ukombinujemo” za festival, najavio je Bučevac.
On je dodao i da je sa Opštinom Herceg Novi potpisan ugovor o saradnji sa Agencijom “Sunčane skale”, ali samo za ovu godinu, dok “ozbiljniji” razgovori sa lokalnom samoupravom predstoje od septembra.
– Da se ne razumijem pogrešno, ne kažem da je sve do sada bilo neozbiljno, daleko od toga. Ali imamo intenciju da ovaj festival pretvorimo u izbor za evropsku pjesmu ljeta, a to zahtijeva ozbiljniji finansijski, organizacioni, materijalni i svaki drugi pristup festivalu, pojasnio je Bučevac.
Dio učesnika “Skala” biće smješten u II fazi Instituta Igalo, dok će veći dio boraviti u hotelu “Novi”.
Podsjetićemo da će na prvoj večeri nastupiti: Jelena Đurić, Aleksandar Stojanović, 4 feelings, Mirjana Kalabić, Dimmi, Marko Vukes Vuky, Pajtosi, Neva Edi, Visar Redjepi, Damir Kovačić, Adastra, Maria Masle, Luka Radović, Fran, Samir Ramović, Monika Knezović, Hughway, Danica Krstić, Karin Sorief, Eva Papović i Bojan Jovović, te Rako Simonović i Pirati.
Od “zvučnih” imena na II večeri nastupiće Vanna, Tropico band, Bojana Stamenov, Tonči Huljič i Madre badessa, Emina Jahović, Saša Kovačević, Adil i Marija Šerifović i drugi.
Više detalja biće saopšteno na press konferenciji koja je zakazana za ponedjeljak, u podne, u “Hard Rock caffe-u” u Podgorici.
Podsjetićemo i da će ovogodišnje “Skale” koštati oko 300 hiljada eura, pri čemu je Opština Herceg Novi izdvojila 70, Turistička organizacija 30 hiljada eura, a ostatak sponzori. Festival će snimati preko 20 regionalnih TV kuća.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code