YU BRIV ODAVNO SPREMAN ZA SANACIJU KLIZIŠTA NA PODIMA, ALI STARA VLAST...

YU BRIV ODAVNO SPREMAN ZA SANACIJU KLIZIŠTA NA PODIMA, ALI STARA VLAST POTROŠILA PARE

78
0
Podijeli

Početak sanacije klizišta na Podima, “zaustavljanje” tla koje i dalje klizi, još je neizvjesno, a najveći problem je u nedostatku finansija u opštinskoj kasi.

Sredstva od 170.000 eura, koliko je kompanija „Prijedor putevi” platila u sudskom sporu kao odgovorna zbog pokretanja klizišta, potrošila je bivša vlast. Opština je trebalo da izdvoji još samo 80.000 eura, ali kako novca više nema, sada valja pribaviti svih 250.000 eura koliko je potrebno za sanaciju.
Ovi podaci saopšteni su tokom rasprave o nacrtu budžeta za 2015. godinu na sjednici lokalnog parlamenta u martu. Prvi čovjek Opštine Nikola Nikša Gojković za Radio Jadran kratko potvrđuje da novca nema, ali da će u lokalnoj samoupravi nastojati da što je skorije moguće, obezbijede neophodne finansije, kako bi se krenulo sa poslom.
– Nadam se da ćemo u naredna dva mjeseca obezbijediti novac i ući u posao. Bivša vlast je te pare potrošila i to je jedina istina i ništa drugo. Pare su bile obezbijeđene, 170 hiljada eura, ali potrošene su. Pored njih treba još obezbijediti 80 hiljada, jer je vrijednost investicije 250 hiljada eura, potvrdio nam je Gojković.
Sekretar za finansije Radovan Božović nije želio mnogo da komentariše, ali je kratko poručio da je izvođaču radova, hidrograđevinskoj kompaniji Yu Briv, koja je izabrana na tenderu kao najpovoljnija, neophodno avansno uplatiti oko 56 hiljada eura.
Direktor i vlasnik kompanije Yu Briv, Vojisalv Bujković za Radio Jadran navodi da je sa mehanizacijom spreman da započne radove još ovog popodneva, apelujući na nadležne da se novac što prije obezbijedi i iskoristi lijepo vrijeme za posao.
– Odavno smo spremni za tu investiciju, jer je sada pravo vrijeme da krene sanacija. Na žalost, već dugi niz mjeseci se niko ne pojavljuje i niko nas ne informiše iako smo potpisali ugovor. Sa radovima je trebalo da počnemo još prije pet-šest mjeseci. Računamo da će biti ispoštovane ugovorene obaveze, poručio je Bujković.
Podsjetićemo, građevinska dozvola za sanaciju klizišta na Podima izdata je 25. decembra 2014. godine. U medijima se krajem januara ove godine pojavila informacija da će sanacija početi, kako je tada rečeno, „za deset dana”, kao i da će posao biti završen za 90 dana „ako vrijeme dozvoli”.
No, nije ovo jedino što je „oduzeto” Pođanima. Na tenderu je izabran izvođač i za postavljanje javne rasvjete vrijednosti 70.000 eura, ali ni tih sredstava više nema.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code