“Yumeiho“ terapija odlična za sve sa problemima s kičmom, sportiste i starije

“Yumeiho“ terapija odlična za sve sa problemima s kičmom, sportiste i starije

1
Podijeli

Seminar dodatnog usavršavanja fizioterapueta u tehnici “Yumeiho”, u organizaciji Udruženja fizioterapeuta Crne Gore i suorganizaciji Fakulteta primijenjene fizioterapije i Instituta Dr Simo Milošević, najavljen je u Igalu od 17. do 20. novembra. Seminar u dva nivoa – početni i napredni, održaće instruktorka i I.I.P.M.P. Yumeiho terapeut, V stepen Iva Kolić iz Hrvatske.

yumeiho-terapijaEdukaciju će pohađati 10 polaznika. Prvi nivo sedam polaznika: troje iz Herceg Novog, dvoje iz Užica i po jedno iz Podgorice i Kikinde, dok će napredni nivo pohađati troje polaznika: dvoje iz Podgorice i jedno iz Herceg Novog.

Picerija i restoran

“Yumeiho” terapija je sačinjena od tri komponente koje se međusobno izmijenjuju i nadopunjuju. Prva sadrži metode gnječenja, a druga metode pritisaka (presure). Njihova je svrha omekšavanje i opuštanje mekih tkiva. Treća komponenta obuhvata metode namještanja koštano-zglobnih struktura.

Ova vrsta terapije se temelji na “principu povratne sprege”. Ukoliko se meka tkiva omekšaju i opuste, kosti i zglobovi se mogu lakše namjestiti u pravilan položaj. Vrijedi i obratno, odnosno ako se koštano-zglobne strukture stave u pravilan i funkcionalan položaj tada se i mišići i tetive povlače iz zategnutog položaja.

“Yumeiho” terapija daje odlične rezultate kod osoba koje imaju probleme s kičmom. Pokazala se korisnom kod osoba koje zbog prirode posla dugo vremena tijelo drže u istom položaju, poput kompjuteraša, muzičara, blagajnica i slično. Tehnika se sve više koristi i kod mnogih sportista preopterećenih svakodnevnim intenzivnim treninzima kao što su rukometaši, atletičari, plesači. Yumeiho je odlična pomoć sportistima jer se njome mogu opustiti mišići, ojačati cirkulacija i riješiti problemi sa ligamentima i zglobovima. Isto vrijedi i za osobe starije dobi, kod kojih je djelotvorna za rješavanje tegoba vezanih uz slabu cirkulaciju, nedovoljno kretanje, loše držanje i ostale probleme koji su zapravo akumulirani tokom cijelog života.

1 komentar

Ostavite komentar

*

code