Za 397 đaka prvaka besplatni udžbenici

Za 397 đaka prvaka besplatni udžbenici

4
Podijeli

osnovna skola daso pavicic 3Na jesen će 397 hercegnovskih đaka krenuti u prvi razred osnovniih škola “Dašo Pavičić”, “Milan Vuković”, “Ilija Kišić” i “Orjenski bataljon”. Mada još nije zvanično potvrđeno gdje će učenici sa Savine iz OŠ Milan Vuković pohađati nastavu i za prvačiće te škole stiže poklon kompleta udžbenika iz Opštine.

Na ovaj način Opština nastavlja da pomaže roditeljima u pripremi djece za početak školske godine i raduje đake prvake u četiri hercegnovske osnovne škole.

Picerija i restoran

Iz Sekretarijata za društvene djelatnosti i sport poručuju roditeljima da ne treba da naručuju udžbenike i brinu da li će moći da ih nabave, te da će cijela akcija biti koordinisana, kao i prošle godine.

“Sredstva za nabavku udžbenika su predviđena budžetom Opštine i već je postignut dogovor sa Zavodom za udžbenike i nastavna sredstva Crne Gore, a osnovne škole su o svemu obaviještene”, navode iz lokalne samouprave.

Vlada Crne Gore će preko Ministarstva prosvjete i Ministarstva za ljudska i manjinska prava obezbijediti udžbenike za prvake pripadnike RE populacije i one čiji su roditelji, odnosno staratelji korisnici prava na materijalno obezbjeđenje.

4 Komentari

  1. Bilo bi fino da svim djacima obezbeditr knjige iako nismo ..potrebnije su nama jer vala bojanke itd to je potpuno nepotrebno…sjecam se dok sam ja bila prvi nismo te knjige koristili ni skoro ☺ Evo ja imam jos godinu dana osnovne i u devet godina nijednom nam nista zivo niste dali

  2. Hajde nas informisi koje je to godine “prosla vlast” to radila.Ko te tjera da spinujes?Mozda ti se nista ne svidja ali makar govori istinu.Fer bi bilo.

Ostavite komentar

*

code