ZA 8 GODINA ULAGANJE U KUMBORU 258 MILIONA EURA

ZA 8 GODINA ULAGANJE U KUMBORU 258 MILIONA EURA

0
Podijeli

socarPrema zvještaju Tenderske komisije za valorizaciju bivše vojne imovine u Kumboru o ishodu tendera za izdavanje lokacije sa kasarnom “Orjenski bataljon” na 90 godina, predočeno je da će prvorangirana naftna kompanija SOCAR iz Azerbejdžana investirati 258 miliona eura.

Riječ je o osmogodišenjem periodu ulaganja i poslu za 2000 radnika. S obzirom da ta kompanija nema iskustva u oblasti turizma pominje se angažovanje britanske kompanije TRIANGLE, odnosno MELIA koja ima 90 hotela širom svijeta.

Picerija i restoran

Vladina komisija treba da  sa SOCAR-om pregovara o 90-godišnjem zakupu zemljišta u Kumboru, a da od najavljene investicione sume 50 miliona eura  obezbijedi prodajom nekretnina.

SOCAR, kako se navodi u izvještaju Tenderske komisije, namjerava da završi projekat u Kumboru tri faze. Gradiće hotele, hotelskih apartmane, sa 2400 kreveta, stambeni i kompleks za  kongresni turizam, heliodrom, jaht kluba, marinu sa 250 vezova.

U prve tri godine Azerbejdžanci treba da investiraju  57,6 miliona eura, međutim komisija treba da utvrdi koliko je to relano, jer investitor prvo mora da obezbijedi plansku dokumentaciju, poruši postojeće objekte i obezbijedi sve saglasnosti i dozvole za gradnju.

Tenderska komsija navodi i  da je naftna kompanija u okviru ponude “posebnu pažnju poklonila elementima zaštite životne sredine”.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code