Za buduće srednjoškolce sedam smjerova u SMŠ Ivan Goran Kovačić

Za buduće srednjoškolce sedam smjerova u SMŠ Ivan Goran Kovačić

4
Podijeli

U susret upisu u I razred srednje škole za nastavnu 2018/2019. god JUSMŠ Ivan Goran Kovačić sprovodi kampanju po osnovnim školama i  promoviše smjerove koje budući srednjoškolci mogu pohađati u ovoj obrazovnoj ustanovi.

Na informativnom flajeru, objavljenom na sajtu škole, navodi se da osnovci imaju mogućnost upisa na 7 smjerova: opšta gimnazija, turizam ( turistički tehničar, IV stepen ), zdravstvo ( fizioterapeutski tehničar, IV stepen ), građevinarstvo ( dizajner enterijera, IV stepen ), ekonomija ( ekonomski tehničar, IV stepen ), ugostiteljstvo ( kuvar, konobar – III stepen, tehničar kulinarstva, restorater – IV stepen) i trgovina ( trgovac, III stepen ).

Picerija i restoran

Upisni flajer dostupan je na linku.

Uz to, na sajtu škole objavljen je i promotivni klip Ministarstva prosvjete koji afirmiše sistem dualnog obrazovanja, „Stručno je ključno – uči, zaradi, sebe izgradi“. Riječ je o projektu jačanja srednjih stručnih škola kroz dualno obrazovanje u okviru kojeg učenik stručne škole trećeg stepena paralelno ima nastavu u školi i kod poslodavaca, a prima i naknadu.

U tekućoj školskoj godini 101 poslodavac je u sistemu dualnog obrazovanja, a od septembra, taj broj bi trebalo da bude povećan na 150 zainteresovanih poslodavaca.

Osim toga, u ovoj godini ima oko 280 učenika u dualnom sistemu, a broj novih mjesta za narednu godinu će biti još najmanje toliko, što znači da će od septembra biti ne manje od 500 učenika u dualnom obrazovanju. Te podatke saopštio je resorni ministar Damir Šehović na zvaničnom početku kampanje Ministarstva prosvjete Stručno je ključno – uči, zaradi, sebe izgradi, sredinom aprila.

JUSMŠ Ivan Goran Kovačić objavila je i raspored polaganja maturskih ispita za gimnaziju, stručnih ispita za smjer turističkog tehničara, dizajnera enterijera, ekonomskog tehničara, tehničara prodaje, fizioterapeutskog tehničara, tehničara usluživanja i kulinarstva i završnih ispita za smjer frizera. Iz škole napominju da kod predmeta koji se polažu u više termina raspored polaganja (imenično) uradiće ispitne komisije.

Raspored polaganja je na linku.

4 Komentari

  1. Ista meta isto rastojanje.Isti smjerovi zadnjih 30 godina,nista se nemjenja,sa tim zanimanjima ljudi cekaju posao po 30g odnosno rade sta ih zivot natjera.U medjuvremenu je nauka,tehnika….civilizacija napredovala a nama je profil srednje skole ostao isti.

    13

Ostavite komentar

*

code