Početna Ekonomija “Za čist račun” nova akcija EPCG za pravna lica

“Za čist račun” nova akcija EPCG za pravna lica

2

Elektroprivreda Crne Gore pokrenula je akciju pod nazivom ”ZA ČIST RAČUN” u kojoj se pravnim licima koja imaju dug po osnovu utrošene eletrične energije, za početak nudi da 30 odsto duga otplate u narenih 30 mjeseci, u fiksnim mjesečnim ratama. Nakon isteka Sporazuma, pravna lica nastavljaju otplatu preostalog duga po istim uslovima, saopštili su iz ove državne kompanije.

U akciju se mogu uključiti sva pravna lica koja imaju više od tri neplaćene fakture za utrošenu električnu energiju, bez obzira na visinu dugovanja, uz uslov da plate poslednju fakturu i potpišu Sporazum o izvršavanju obaveza po povoljnim uslovima.

Akcija će trajati do 31. maja 2018. godine.

Potpisivanjem Sporazuma pravna lica ostvaruju niz povoljnosti. Prije svega, u prvih 30 mjseci trajanja protokola biće u obavezi da u 30 mjesečnih, fiksnih rata izmire 30 odsto duga. Uz mjesečnu ratu, potrebno je plaćati i tekući račun.

Druga povoljnost za kompanije koje odluče da se priključe akciji je što im se, dok poštuju obaveze iz Sporazuma, neće obračunavati zatezna kamata na postojeći dug. Takođe, dok se poštuju Sporazum, izuzete su od isključenja sa distributivne mreže.

Pravna lica koja imaju aktivne Sporazume iz prethodnog perioda (klasični protokol ili protokol iz akcije 5 za 5) imaju mogućnost reprograrmiranja po novom modelu.

Iz Elektroprivrde Crne Gore pozivaju pravna lica sa dugom za električnu energiju da iskoriste ovu jedinstvenu priliku. Podsjećaju da potrošači iz ove kategorije (koji nisu u kategoriji malih kupaca), ukoliko redovno izmiruju svoje obaveze, ostvaruju popuste od 3 odsto na utrošenu energiju.

Pri potpisivanju Sporazuma firme potpisuju i Ugovor o snabdijevanju, pa ukoliko imaju, trebalo bi da izmire troškove pokrenutih Prijedloga za izvršenje.

Sve informacije mogu se dobiti u jedinicama lokalnog Snabdijevanja, besplatnim pozivom na broj 19100, na web portalu www.epcg.com ili putem fejsbuk strane.

2 Komentari

  1. kako to kad malim radnjama redovno šalju opomene za isključenje poslije 2 ili 3 neplaćena računa. Znači njih ne tretiraju kao pravna lica nego i to selektivno rješavaju . Svaka vam čast ……..

  2. A sta mislite o akciji ” Za cist obraz elektrodistribucije” ? Nekako mi to ima vise smisla, s obzirom na “nelogicnosti” kada su racuni gradjana u pitanju.

    15

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code