Za dva dana biće poznato je li more na dva kupališta, u...

Za dva dana biće poznato je li more na dva kupališta, u Kumboru i Donjoj Lastvi, zagađeno

2265
7
Podijeli

Company D.A.J.M.I. doo nudi usluge servisiranja motornih vozila u savremenom auto servisu sa opremom za kompletan pregled i opravku automobila. Svakim radnim danom od 8 do 16h

images_slike_ilustracija_more_rj_ilust2Rezultati analize sanitarnog kvaliteta morske vode na 90 javnih kupališta duž crnogorskog primorja koje su obavljene 4. i 5. jula pokazali su da je na 92,2% kupališta kvalitet morske vode bio K1 klase, na 5,6% kupališta, K2 klase.

Međutim, kvalitet na 2,2% crnogorskih plaža, odnosno  na kupalištu u Kumboru i u Donjoj Lastvi, u Tivtu, bio je van kategorije. Zbog utvrđivanja da li se radi o prolaznoj promjeni ili prisustvu zagađenja morske vode na ovim lokacijama, Institut za biologiju mora izvršio je ponovno uzorkovanje, a rezultate ovih analiza očekuju se za dva dana.

Picerija i restoran

Od ukupno 14 kupališta u Ulcinju, na 13 kvalitet je bio K1, a na 1 kupalištu K2 klase. U Baru, kvalitet morske vode je bio K1 klase na svih 10 kupališta. U Budvi, 23 kupališta su imala kvalitet morske vode K1 klase, a 1 K2 klase. Na području opštine Kotor, morska voda je bila K1 klase  na svih 14 kupališta. U Tivtu, kvalitet morske vode bio je K1 klase na 9 kupališta, dok je na jednom bio van kategorije. U Herceg Novom od 24 kupališta uključena u program monitoringa, 16 kupališta je imalo kvalitet morske vode K1 klase, 3 kupališta K2 klase dok je na  jednom kupalištu u Kumboru  kvalitet bio van kategorije.

Rezultati ispitivanja sanitarnog kvaliteta morske vode za svako pojedinačno kupalište mogu se pogledati na posebnoj aplikaciji koja se nalazi na  Internet stranici www.morskodobro.com.

7 Komentari

 1. Možda bi ipak azmontu il kome već trebalo zabraaniti kopanje i šipovanje dok traje sezona ??? Il bolje da kažu Kumbor je do daljneg zatvoren, tj dok se čuveni kompleks ne izgradi. Nek se građani malo strpe, sve će im bit nadoknadjeno kad se Pornto novi završi.
  0  0
 2. za ostavite komentar/ voda u zalivu je cista i potpuno bezbjedna,najveci problem je suncanica ,odnosno vrijeme odlaska na plazu. Ja imam goste koji imaju iste probleme ,ali samo i iskljucivo od suncanice,moze da se povrace,temperatura,malaksalost. A troanje losom vodom proizvodi mnogo teze posledice!!!
  0  0
 3. Podjite u D. Z. i pogledajte koliko djece dolazi svaki dan sa istim simptomima pa se mozete uvjeriti kakva je voda bez ikakve analize,al cek da krene “sezona” tek ce onda turisti da borave u domu zdravlja. Greota im je naplacivati taksu kad pola odmora proveu povracajuci ili u lijecenju bolesnih
  0  0
 4. Ne kontam sta je sa ostalima? 16 K1 +3K2 +1 u Kumboru, to je meni 20 a ne 24 kupalista? Stamparska greska ili se negde ne kontrolise uopste?
  0  0
 5. ZAHVALJUJUCI NASIM OPSTINARIMA ,PROSLIM I SADASNJIM, NEMAMO KOLEKTOR ,KOJI SE GRADI VEC 4 SEZONE. DA IMAJU IMALO ODGOVORNOSTI ,NIJEDAN SE VISE NE BI KANDIDOVAO ZA ODBORNIKA. UNISTISE SVE ZIVO !!! SADA LJUDI TREBA DA ISPASTAJU NJIHOVU NEODGOVORNOST.
  0  0

Ostavite komentar

*

code