Za Ivino liječenje sve više akcija prikupljanja pomoći

Za Ivino liječenje sve više akcija prikupljanja pomoći

5587
8
Podijeli

Humanitarna akcija za prikupljanje novčanih sredstava za liječenje jedanaestogodišnje Novljanke Ive Bijelić nastavljena je i danas.

akcija za ivu 160616Njeni školski drugari jutros su u Kamenarima kod trajektnog prelaza prodavali kiflice, koje je odmah “otkupilo” preduzeće Pomorski saobraćaj AD, inače, firma u kojoj je zaposlen Ivin otac, Pero.

Picerija i restoran

Na glavnom gradskom Trgu jutros je “otkupljeno” svih 80 kilometara koje će novski planinar Saša Shaga Kulinović pretrčati ovog vikenda, od čega će novac biti uplaćen za Ivino liječenje. Kulinović će sjutra u 17 h krenuti sa Škvera, trčati kroz Boku, do Tivta i nazad. Cijena je 5 eura po kilometru. Njega će u subotu ujutru na glavnom gradskom trgu dočekati Ivini drugari, gdje će takođe biti organizovana prodaja kiflica.

U današnjoj akciji pod sloganom “POMOZIMO IVI” u školskom dvorištu OŠ Ilija Kišić, Savjet roditelja, kolektiv škole i djeca, prikupili su 1546,70 eura. Akciju su pomogle tri vrijedne djevojčice Anastasija, Ivona i Ksenija.

Danas, od 17 h u igraonici café bara Al Posto Giusto u Igalu, biće organizovana slatka radionica “Palačinkarnica”. Minimalna cijena ulaza je 3 eura.

Na Škveru i Rambo u akciji

Tokom sjutrašnjeg dana, u gradskoj luci na Škveru, od 17 h, biće upriličen višesatni kulturno zabavni program, tokom kojeg će se takođe prikupljati novac za malu Ivu. Nastupiće nekoliko plesnih grupa – balerine kluba  “Balet N”, plesna grupa Fenix, bend Heavy Hour. Ukoliko bude u Herceg Novom akciju će podržati i Rambo Amadeus. Takođe, zaljubljenici u salsu moći će sjutra da zaplešu ovaj egzotični ples na Škveru.

Za malu Ivu novac će prikupljati i košarkaški veterani Herceg Novog, koji će se tokom vikenda okupiti na dva terena i odigrati humanitarne utakmice. Prva utakmica između KK Primorje 1945 i Vetrana Primorje biće odigrana u subotu veče na Karači od 20 h, a na ulazu na teren biće postavljena kutija za priloge. Sljedeća utakmica planirana je dan kasnije, na Toploj II, koš na parkingu, basket 3 na 3. Učešće po ekipi je 15 eura, a prijava ekipa može se obaviti do subote u caffe baru KUM, ili na telefon 063 508 792.

Sva ušteđevina za Ivu

akcija za ivu 160616 2Učenici VII1 OŠ Dašo Pavičic su za 4 dana za drugaricu Ivu Bijelić sakupili 3 142eura. Od Belaviste do Savine juče su dobili donacije od 980 eura, ali imali i nekoliko dirljivih momenata. Naišli na staroga djeda koji im je dao svu svoju ušteđevinu u kasici u kojoj su bili novčići od 20 centi, a ukupna suma je bila 43 eura. Djeca su se rasplakala od emocija. Takođe jedna baka im je dala čak 100 eura. Rekla je da je ona izgubila sina mladog prije 5 godina. Time  ih je jako dirnula, raznježila i ražalila.

 

Podsjećamo na brojeve žiro računa preko kojih se mogu obaviti uplate u CKB banci, na ime Pero Bijelić:

Broj računa je: 510260797324001246.

 

Račun na ime Bijelić R. Pero  za uplate iz inostranstva:

Swift adress: COBADEFF

IBAN ME 25510260797324001246

Party Identifier  400876851700

8 Komentari

  1. E, da je sreće da i drzava pomogne. Nego sve nevolje i radosti ovoga sveta idu preko leđa običnog naroda.
    Nigde u svetu ne postoje ljudi kao naš narod..Nas Balkan..Bure baruta, ali daje srce i dušu da pomogne.
    Ivo, ozdravi brzo.

  2. E, sto ti je prokleti narod Novski, kad im se moze da od nekoga budu superiorniji onda to promovisu na sva zvona, a nije sramota nemati, sramota je krasti i otimati od drugih da bi imao. Bolest je svačija nevolja od koje Niko ne moze da pobjegne. Hvala Pomorskom Saobracaju i svim ljudima dobre volje koji pomažu tu časnu i poštenu porodicu Bijelić, ali Iva je maloljetni građanin Crne Gore i da je sreće i države bila bi liječena o državnom trošku, a Marović i ekipa opljačkali 100-Tine miliona Eura???

  3. …kako je lijepo kad smo svi uz nekoga kome treba pomoć,kako je lijepo kad razumijemo druge,kako je lijepo kad smo nesebični,kad potajno ne gazimo boljega od sebe,kad nemamo komplekse i ne podmećemo nogu i ne izmičemo stolicu,kad realno vidimo svijet.Bravo.

  4. Ovo me vraća u neko davno prošlo školsko vrijeme kad je bilo mnogo više društvene jednakosti i razumjevanja za tuđe probleme,pa nešto mislim …..a svega se još sjećam.Sad smo svi nekako boleći,možda stvarno počinjemo da shvatamo život.Možda,ali ne mogu da vjerujem,jer srećem ljude otuđene,grube,nekulturne…..

  5. Bravo za narod.Čudno,ali nikad se po drugim postupcima ne bi reklo da smo ovako dobri i humani.U posljednje vrijeme nam je proradila savjest ili nešto slično,jer nijesmo baš humani u svemu,ne ustaju mladi starcima u autobusu,drski su bez granice,riječnik neprimjeren….Ajmo da sa ovakvim postupcima skroz promijenimo ponašanje,svuda i u svakoj prilici,jer ćemo u suprotnom posumnjati i u ovo.

Ostavite komentar

*

code