Za izgradnju seoskih vodovoda u Herceg Novom 35 hiljada eura

Za izgradnju seoskih vodovoda u Herceg Novom 35 hiljada eura

1195
2
Podijeli

Company D.A.J.M.I. doo nudi usluge servisiranja motornih vozila u savremenom auto servisu sa opremom za kompletan pregled i opravku automobila. Svakim radnim danom od 8 do 16h

images_slike_dogadjaji_2015_turizam_avgust_tura_vrbanj_1Programom podsticanja projekata u vodoprivredi za 2016. God, Vlada Crne Gore je na posljednjoj sjednici, Zakonom o budžetu za ovu godinu, opredijelila 550.000 eura za finansiranje vodoprivrednih aktivnosti. Tako je za podršku izgradnji vodovoda na seoskom području, uz učešće Opština i mještana Mjesnih zajednica u kojima je planirana izgradnja vodovoda, hercegnovskoj opštini opredijeljeno 35 hiljada eura, a tivatskoj 5 hiljada.
U Vladinom dokumentu navodi se da će taj novac biti utrošen za izgradnju vodovda na Vrbanju, u Prijevoru kao i vodovoda Kameno – Mokrine – Kruševice. Za izgradnju vodovoda na Vrbanju opredijeljeno je 15 hiljada eura, dok je za izgradnju ostala dva opredijelejno po 10 hiljada eura.
Za izgradnju vodovoda u Donjoj Lastvi u Tivtu opredijeljeno je 5 hiljada eura.
U dokumentu se dalje navodi da će se sredstva utvrđena ovim programom dalje raspoređivati odnosno usmjeravati korisnicima u skladu sa dinamikom koju je utvrdilo Ministartsvo finansija.
U toku izvršenja ovog programa, Ministartsvo poljoprivrede i ruralnog razvoja može preusmjeriti utrošena sredstva sa jednog objekta na drugi, do visine ukupnih sredstava, predviđenih za učešće u izgradnji objekata vodosnabdijevanja seoskih područja, kao i obavljati izmjenu namjene korišćenja sredstava i preusmjeravati ih sa jedne namjene na drugu do visine ukupnih sredstava predviđenih za izgradnju seoskih vodovoda.
Sredstva za finansiranje radova na objektima vodosnabdijevanja na seoskom području usmjeravaće se lokalnim samoupravama, čiji će nadležni organi obezbijediti projektnu dokumentaciju, potrebne saglasnosti i pratiti realizaciju radova.

2 Komentari

Ostavite komentar

*

code