Za kompleks Žager u Bijeloj glavni izvođač IGP Fidia

Za kompleks Žager u Bijeloj glavni izvođač IGP Fidia

2835
8
Podijeli

zager bijela radovi 210116 1Tivatska kompanija “Politropus Alternative” d.o.o. ukrajinskog investitora Romana Denkoviča potpisala je ugovor, vrijedan više od 3 miliona eura, sa firmom IGP Fidia d.o.o. iz Podgorice, za glavnog izvođača grubih građevinskih radova hotelskog kompleksa na lokaciji Žager u Bijeloj.
Ovo je nakon tenderske procedure i potpisivanja ugovora za Radio Jadran potvrdio vodeći nadzorni inženjer, Slaviša Ćorić.
“Za izgradnju hotela bilo je dosta zainteresovanih firmi izvođača iz inostranstva, ali je investitor davao prednost domaćim firmama. Tokom pregovaranja izabrali smo firme iz Crne Gore, koje su ušle u uži izbor, jer je investitor smatrao da su one dovoljno sposobne da realizuju ovaj projekat do kraja bez problema”, neveo je Ćorić.
Izgradnja hotelskog kompleksa na preko 11 hiljada kvadrata, vrijednog preko 10 miliona eura počela je krajem oktobra prošle godine. Veoma zahtjevni pripremni radovi još su u toku, a trebalo bi, ukolko i vremenski uslovi dozvole, da budu okončani, za dvadesetak dana, nakon čega bi krenula i izgradnja hotela, dodaje Ćorić:
“Do sada je urađena zaštitna konstrukcija uz magistralu, koju ovih dana ojačavamo, jer se kopa 15 m ispod puta. Vrijednost te konstrukcije je preko pola miliona eura”, pojašnjava Ćorić.
zager bijela radovi 210116 2Izvođenje grubih građevinskih radova trebalo bi da potraje do novembra, nakon čega će uslijediti finalni radovi.
Novi hotelski kompleks, sa 5 zvjezdica, imaće 77 smještajnih jedinica, od toga 7 apartmana, a uz to, imaće i adekvatnu propratnu ponudu baziranu na zdravstvenom turizmu, sa ozbiljnim program spa i wellness centra, konferencijske sale, restorane, bazene, butike, prodavnice. Pored toga, u ponudi će biti i novo, uređeno kupalište od 200 m, za čije uređenje je investitor i zvanično dobio dozvolu:
“Još smo u pregovorima sa potencijalnim izvođačem radova, ali vjerujem da bi vrlo brzo trebalo i njega da dobijemo i krenemo sa radovima. Do sezone bi trebalo da bude gotov dobar dio, a posao podrazumijeva dvije faze. U I fazi plažu moramo nasuti, i proširiti postojeća mula, naročito centralno na kome je planirano postavljanje ugostiteljskog objekta. U II fazi će biti postavljeni pontoni za vezivanje plovila, a ta faza uslijediće nakon sezone”, pojasnio je Ćorić.
Još uvijek nije poznato koliko će luka imati vezova.
Krajnji rok za završetak hotela ranije je bio planiran za sezonu 2017. Međutim, Ćorić ističe da zbog adaptacije terena, vremenskih uslova kao i obezbjeđivanja neophodne dokumentacije, sa početkom izgradnje hotela kasne dva mjeseca, pa se sa sigurnošću ne može tvrditi kada će objekat biti operativan.
Građevinsku dozvolu za izgradnju objekta resorno Ministarstvo je izdalo ovom investitoru prije 2 godine.
Izvršni direktor kompanije “Politropus Alternative d.o.o.” Roman Denkovič, kazao je ranije za Radio Jadran da će u gradnju kompleksa biti angažovani crnogorski radnici uz nekoliko Ukrajinaca. Kada se hotel izgradi biće uposleno između 80 i 100 radnika.

8 Komentari

 1. Ulozili pola miliona u potporu jer kopaju 15 m ispod magistrale a oce li koji solad bacit u magistralu koja je pukla na mjestu gdje oni vrse potkopavanje ili treba svi da nagrdimo auta na ovu jadnu magistralu zbog ovih teskih kamiona sto koriste i u Kumbor i u izgradnji Hotela Park i u izgradnji ovog hotela u Zager.Imali koga od svih novskih stranki bez izuzeca da se zalozi malo da nam se obezbjedi popravka magistrale kojom jedino tenk moze normalno vozit.
  0  0
 2. MA KAKVO OSTRVCE,KAKVI BAKRACI.TU MORA DA SE GRADI HOTEL TAMARIS.ONAJ KO GA JE SRUŠIO MORA DA GA I PODIGNE.VRLO BRZO ĆE DOĆI VRIJEME ZA POLAGANJE RAČUNA.ŽIVI BILI PA VIDJELI.
  0  0
 3. Bravo za Hotel Zager u Bijeloj. Ako se ne varam, ovo ce pored brendiranog Hotela u Kumboru, u okviru Porto Novi, biti jedini pravi hotel sa 5 zvjezdica u nasoj opstini. Pogotovo mi je drago sto ce dio Bijele od Doma do Brodogradilista ovim da zivne. Taj dio je do sada bio neopravdano u zapecku, a realno je najljepsi. Najmirniji i najmanje devastiran gradnjom.
  1  0
 4. Svaka cast!!!Samo nek se gradi…Zager,Holel “Park” u bijeloj…Porto Novi kumbor…ako bog da i Mamula ce procvjetati punim sjajem…to je ono sto je falilo Herceg Novom sve ove godine…jos samo da se poradi na infrastrukturi…parking je najveci problem opstine…Parking Tamaris,koji je veliko ruglo Igala,mogaobi dobiti bar malo ostrvca sa zelenom povrsinom,neku malo ugledniju stazu do setalista i po koji red palmi…isto radi estetike…ali i kraj igala “Solia ostaju kao ruzan dio grada,koji je zaostao iz mnogo razloga…Cekamo da nadlezni zagriju stolice i pocnu raditi posao za koji su placeni, te da izmjene DUP na pomenutoj lokaciji koji zaista nije imao nikakav smisao a i ostetio mnoge starosjedioce…CEKAMO VAS!!!
  0  0
 5. ZAŠTO SAMO BRAVO ZA DPS.A ĐE JE TU IZBOR,ILI VAM ONI SAMO SLUŽE KAO NEKO KOGA TREBA SAMO KRITIKOVATI.SVE ŠTO NE VALJ TO PRIPADA IZORU,A ONO ŠTO NAZOVI VALJA TO PRIPADA DPS.MA MALO MORGEN.NEDAJ SE DULE.
  0  0

Ostavite komentar

*

code