Za kraj “Dana muzike” koncert Borisa Kraljevića i ansambla Ars Longa

Za kraj “Dana muzike” koncert Borisa Kraljevića i ansambla Ars Longa

0
Podijeli

Tradicionalno, koncertom proslavljenog crnogorskog pijanise, Novljanina Borisa Kraljevića, umjetničkog direktora festivala, večeras u Dvorani Park biće svečano zatvoreno 34. izdanje međunarodnog festivala “Dani muzike” u Herceg Novom.

– Izuzetno sam zadovoljan elanom i entuzijazmom izvođača, mojih kolega, koji su prepoznali  energiju naše brojne publike. Program je pažljivo biran,kao i izvođači i nadam se da je to i ovoga puta prepoznala naša publika koja je iz večeri u veče proteklih dana, ne štedeći dlanove nagrađivala  izvođače -kazao nam je umjetnički direktor i pijanista Boris Kraljević.

Picerija i restoran

Večeras  slijedii prava muzička poslastica crnogorska premijera, izvođenje Bartokovog klavirskog kvinteta.

Pored djela mađarskog kompozitora Bele Bartoka, na progarmu su i  rumunske narodne igre i klavirski kvintet u C-Duru, a gudačke dionice izvešće članovi internacionalnog ansambla Ars Longa.

Umjetniči direktor manifestacije, pijanista Boris Kraljević i izvršni direktor “Dana muzike”, Milan Stevanović inicirali su akciju za kupovinu novog koncertnog klavira, neophodnog za dalji razvoj ovog festivala klasične muzike, ali i podrška kulturnoj ponudi grada. Oni su donirali  honorare za nastup na koncertu, kao i za umjetničko i organizaciono rukovođenje.

Odricanjem od cjelokupnog honorara i donacijom od 1.000 eura za nabavku novog instrumenta za hercegnovsku manifestaciju i grad Herceg Novi, podršku akciji je dala sopranistkinja Sung Hi Park iz Južne Koreje, a crnogorski umjetnici, violinista Vujadin Krivokapić, pijanisti Ana Mihaljević i Bojan Martinović, češki pijanista Ivo Kahanek, singapurski bariton Martin Ng, kao i flautistkinje iz Srbije Anđela Bratić i Marija Đurđević-Ilić su doniranjem dijela honorara podržali ovu inicijativu.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code