Za kupovinu zemljišta Brodogradilišta dvije ponude iz Novog i Nikšića, odluka za...

Za kupovinu zemljišta Brodogradilišta dvije ponude iz Novog i Nikšića, odluka za osam dana

7
Podijeli

Na tender za prodaju preostalog dijela imovine Jadranskog brodogradilišta stigle su dvije ponude, za zemljište u Bijeloj, potvrdio je Radiju Jadran stečajni upravnik, Žarko Ostojić.

On je u Privrednom sudu kazao da je ponudu za tri katastraske parcele u Bijeloj,  površine 241 metar kvadratni, 2,35 hiljada metara kvadratnih i 351 kvadrat, po cijeni od 380 hiljada eura, dostavio Nenad Lazović iz Herceg Novog.

Picerija i restoran

Takođe Kompanija Roaming Montenegro iz Nikšića, čiji je izvršni direktor Dalibor Milović, dostavila je ponudu za kupovinu parcele, površine 7,95 hiljada metara kvadratnih, sa započetim objektom u izgradnji, u iznosu od 1,42 miliona EUR.

Oba ponuđača dostavila su traženu dokumentaciju.

Ostojić je našem radiju kazao da će odluku o prodaji imovine donijeti za 8 dana.

Inače, na tenderu je bila imovina sa početnom cijenom od 3,6 miliona eura, bez zaliha alata i materijala. To su dva poslovna prostora od 671 i 368 metara kvadratnih, po početnim cijenama od 760 hiljada eura, odnosno 393 hiljade eura. Ponuđen je i kancelarijski namještaj i oprema po početnoj cijeni od 29 hiljada eura.

Poslovni prostori, kancelarijski namještaj i oprema prodavali su se kao cjelina.

Nije bilo kupaca za njih, kao ni za portalne okretne dizalice, po početnoj cijeni od 525 hiljada eura i Hammelman pumpa sa opremom od skoro 42 hiljade eura.

Na tender je bio i stan  u zgradi na  Toploj, po početnoj cijeni od 51,32 hiljade eura.

Ostojić je sredinom septembra prošle godine odobrio prodaju imovine za 2,65 miliona eura Broodgradilišta koje je u stečaju od 2015. godine. Imovina se nalazi u koncesionom području, a koncesionar je konzorcijum koji čine Adriatic Marinas i Damen.

Koncesiju daje Vlada na 30 godina, uz obavezno minimalno ulaganje od 20 miliona eura.

7 Komentari

 1. ima li koga u Opštini??? Pitaju li se ,barem o čemu je riječ? Zašto ne daju ponudu, zašto ne pitaju gdje su sredstva građana Novoga koji su gradili i Boku i Bijelu. Nije meni kriv niko iz Podgorice nego samo ovi naši kojima je najvažnija titula i da se nešto kao pitaju !!!

  60
  1
 2. Moze li Radio Jadran recimo da istrazi i objavi koliko je firmi u Crnoj Gori i Boki ugaseno od dolaska gospodara Crne Gore na vlast i o broju zaposlenih tada i sada? Mislim da je Monitor prije nekoliko godina o tome pisao ali vjerovatno se broj uvecao. Evo makar podatke za prostor Boke. Ako se smije naravno.

  63
  8
  • Na zalost svih nas upravo takva je situacija.Neka izadju na primjer sa podacima trzisne inspekcije koliko je kontrolisano objekata ovaj mjesec koliko napisano kazna i u kom ukupnom iznosu.Koliki je iznos koji su platile firme sa sjedistem u HN.a koliko sa sjedistem van HN a koje posluju na teritoriji nase opstine.Docete do porazavajuce cinjenice da se te firme tj.njihovi maloprodajni objekti skoro uopste i neobilaze,dok se mjestani kaznjavaju vise puta.Samo da podsjetim jos u starom Rimu su postojala udruzenja koja su stitila domace trgovine,zanatske radnje…..u svakom slucaju trebamo se drzati krilatice ko trosi kod mene i ja cu kod njega,al smo mi neki cudan narod.

   32
   1

Ostavite komentar

*

code