ZA LIBIJSKI PROGRAM U INSTITUTU ČEKA SE SAMO ODLUKA VLADE LIBIJE

ZA LIBIJSKI PROGRAM U INSTITUTU ČEKA SE SAMO ODLUKA VLADE LIBIJE

0
Podijeli

institut_dr_smRehabilitacija ranjenika iz Libije u Institutu „Dr. Simo Milošević“ u Igalu, nakon Arapskog proljeća, državni je projekat iza koga su stali premijer Igor Lukšić i Vlada Crne Gore. Ovo je nedavno potvrdio i ministar zdravlja dr. Miodrag Radunović, boraveći u Igalu.

– Ekipa ljekara iz ove ustanove i domicilnih ljekara iz Maseratija, napravili su kompletnu trijažu svih onih koji su bili kandidovani da mogu biti smješteni i proći rehabilitaciju u Institutu i taj broj je sada 500 ranjenika – rekao je ministar zdravlja dr. Miodrag Radunović.

Picerija i restoran

On je istakao da je projekat poptuno spreman i da, što se tiče crnogorske strane, može početi odmah, ali čeka se odluka Vlade Libije, da se obezbjede finansijska sredstva.

Rehabilitacija libijskih ranjenika u Crnoj Gori ima prednost i olakšavajuću oklonost zbog lakšeg prelaska granice – rekao je Radunović. Postoje pregovori i oko edukacije medicinskog osoblja (sestara) kod nas, kao i o boravku djece iz Libije, o trošku Crne Gore.

Inače, ministar vanjskih poslova i evropskih integracija Milan Roćen proteklog vikenda je u Istanbulu na II Konferenciji Grupe prijatelja sirijskog naroda, imao i prvi susret sa ministrom vanjskih poslova Libije, Asorom Hajalom. Tada je sa njim upravo razgovarao o potrebi da se što prije dovedu do kraja aktivnosti da prva grupa Libijaca dođe na rehabilitaciju u Institut Simo Milošević u Igalu, kao i na obuku libijskog medicinskog osoblja u Crnoj Gori. Izražena je i spremnost da se razmotre i druge mogućnosti saradnje.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code