Za ljepši Novi: Obnova fasada zgrada i u ovoj godini

Za ljepši Novi: Obnova fasada zgrada i u ovoj godini

1292
4
Podijeli

sredjivanje fasada 2Na adresu Agencije za izgradnju i razvoj Herceg Novog stiglo je do sada 12 zahtjeva Skupština stanara za obnovom fasada zgrada. Već je izvjesno da će šest biti realizovano i pristupiće se planiranju po vremenskoj dinamici prijema zahtjeva, navode u Agenciji.
Ova akcija je uspješno sprovedena i protekle godine, a krajem decembra završeni su radovi na fasadi zgrade u Risanskoj ulici 6. Očekuje se početak radova na zgradi u Ulici Pete crnogorske brigade.
Prema riječima direktora Agencije, Nikše Grgurevića, ova zgrada, locirana u užem gradskom jezgru, bila je u najlošijem stanju od svih koje su tokom 2015. godine bile obuhvaćene projektom obnove fasada.
Lani su kvalitetno i u dogovorenom roku obnovljene i fasade zgrada u Ulici Bokeške brigade 2A, Ulici braće Grbić 15, Banjalučkoj 10 i Ulici Partizanski put 9.
sredjivanje fasadaGrgurević ističe dobru saradnju sa Skupštinama stanara. On poziva građane da formiraju Skupštine stanara i pristupe planiranju obnove fasada, u čemu će imati stručnu pomoć Agencije. Učešće Agencije u svakom pojedinačnom projektu je 30-50%, a ostatak plaćaju stanari.
Na sajtu www.agencijahnovi.co.me građani mogu da pronađu unificirani zahtjev koji je potrebno da podnesu kada odluče da konkurišu za sredstva. Uz ispunjen zahtjev potrebno je priložiti i odgovarajući izvod kao dokaz da su prikupili ostatak sredstava.

4 Komentari

  1. Obzirom da ste stanove dobili od drzave pa cekate da vam i fasadu obnovi, ja mislim da bi onda opstinske strukture trebalo i namjestaj da im promijene….Evo ja napravih kucu prije dvades godina a dasadu tek proslog ljeta uradih. Da sam znao da to opstina radi posao bi ja njima kad mi vec stan ne dadose da mo malar tu fasadu srede..
    0    0
  2. Vec dvije godine skupstina stanara zgrade jovana vavica buturova u igalu (povise max-jia)-poznata kao sivi Dom uzalud mole I pisu zahtjeve da se obnovi fasada(I jos imaju dosta novcanih sredstava na racunu) Ali nadlezne sluzbe cute posto I tu (zamislite) morate imati vezu…..jadna nam je ta sluzba
    0    0

Ostavite komentar

*

code