ZA MREŽU, PUMPE, KOLEKTOR I POSTROJENJE ZA OTPADNE VODE FALI PREKO...

ZA MREŽU, PUMPE, KOLEKTOR I POSTROJENJE ZA OTPADNE VODE FALI PREKO 4 MILIONA EURA

107
0
Podijeli

Company D.A.J.M.I. doo nudi usluge servisiranja motornih vozila u savremenom auto servisu sa opremom za kompletan pregled i opravku automobila. Svakim radnim danom od 8 do 16h

Po pregledu statusa projekata iz oblasti komunalne infrastrukture i životne sredine – jul 2015, koji se nalazi u brošuri Ministarstva održivog razvoja i turizma, za projekat -Vodosnabdijevanje i odvođenje otpadnih voda na Jadranskoj obali III – Herceg Novi za izgradnju kanalizacione mreže, pumpnih stanica, podmorskog ispusta i vodovodne mreže nedostaje 1.089.000 eura.

Za izgradnju obalnog kolektora od Forte Mara do Igala, prema istom izvoru, nedostaje 2.700.000 eura, dok za izgradnju postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda u opštini Herceg Novi nedostaje 567.600 eura.
Vrijednost vodovodne i kanalizacione mreže u Opštini Herceg Novi iznosi 18,522 miliona eura od čega je 13,049 obezbjeđeno iz kreditnih sredstava KfWa, 2,394 miliona eura iz budžetskih sredstava Opštine Herceg Novi, 2,923 miliona eura iz Vladinih sredstava dok 156 000 eura iznosi donacija KfW-a.
Projekat u opštini Herceg Novi obuhvata izgradnju 35,3 km vodovodne i kanalizacione mreže, 13 pumpnih stanica i jednog podmorskog ispusta. Do kraja juna 2015. godine, završeno je oko 83% cjevovoda i 70% položenog cjevovoda ispitano na pritisak i vododrživost.
U brošuri MRT-a se dalje navodi da je izvođač radova turska kompanija Celtikciouglu, a usluge stručnog Nadzora na izvođenjem radova pruža kompanija Dahlem dok je Vodacom Agencija za implementaciju Projekta. Investitori su Opština Herceg Novi i Društvo za izgradnju vodovodne i kanalizacione infrastrukture u opštini Herceg Novi.
Vrijednost radova postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda (PPOV) u Herceg Novom je 8,838 miliona eura od čega je 6,304 miliona eura obezbjeđeno iz kreditnih sredstava KfWa, 1,198 miliona eura iz budžetskih sredstava Opštine Herceg Novi a 1,336 miliona eura iz sredstava Vlade Crne Gore.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code