ZA NEAŽURNE PLATIŠE VODE SANKCIJE

ZA NEAŽURNE PLATIŠE VODE SANKCIJE

78
0
Podijeli

Sa dvadesetodnevnim restrikcijama vode u Herceg Novom poklopila se i akcija isključivanja sa mreže neredovnih platiša.

Akcija je najavljena 12.maja i tada su iz Vodovoda poslali preduzećima i domaćinstvima oko 250 opomena.
– Zato je danas na nalogu za isključenje oko 160 korisnika koji ni na koji način nisu reagovali na upozorenje. To su svi oni koji duguju preko 250 eura, a nisu platili račun niti su došli da se napravi ugovor o reprogramu duga što je takođe moguće – kazala nam je v.d. direktorka „Vodovoda”, Jelena Đaković.
Zbog ovoga je danas bilo mnogo više reakcija građana, nego zbog bilo čega drugog, dodaje ona i objašnjava da su na ovu nepopularnu mjeru bili primorani, jer samo Vektra Boka Vodovodu duguje 500.000 eura. Međutim, sa njima će narednih dana riješiti problem. Posljednjeg dana maja privreda po računima za utrošenu vodu duguje 500.000 eura, a fizička lica 560.000 eura.
Ukupna zaduženja po tužbama su 682.000 eura, od čege na privredu ide 361.000 eura, a na domaćinstva 321.000.
Inače, radnicima „Vodovoda” se duguje 5 plata, a Elektroprivredi je Vodovod isplatio apriliski račun za struju. Kolika su ukupna dugovanja Vodovda prema radnicma i dobavljačima znaće se nakon revizije finansijskog poslovanja Vodovda, što je u toku, te će i taj podatak uskoro biti saopšten javnosti – naglasila je Đakovićka.
Na žalost, gubitci na mreži su oko 80 % i to otežava stanje u ovom javnom preduzeću. Nastali su iz tehničkih, ali i administarativnih razloga, zbog neočitavanja vodomjera. Stvarni gubici, tvrdi Đakovićka, odnosno rasipanje vode je kao i u drugim opštinama, oko 60 odsto od raspoloživih količina.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code