Za nedozvoljeno lijepljenje plakata na stajalištima kazna 1.000 eura

Za nedozvoljeno lijepljenje plakata na stajalištima kazna 1.000 eura

23
Podijeli

Zbog nedozvoljenog lijepljenja plakata na autobuskim stajalištima Služba komunalne policije kaznila je doo „Savina DSD“ osnivača Duška Roganovića, u okviru koje posluje diskoteka „Rich Baby“. Pravnom licu izdata je novčana kazna od 1.000 eura, a odgovornom licu u pravnom licu, direktoru Saši Daboviću izdata je novčana kazna od 100 eura – saopštavaju iz Komunalne policije.

Na nedavno očišćena autobuska stajališta izvršeno je lijepljenje plakata kojima se reklamira diskoteka „Rich Baby“, na četiri lokacije: u Meljinama, Zelenici, na petlji u Igalu i na raskrsnici Jadranske magistrale i Ulice Orjenski bataljon (prije glavne autobuske stanice).

Picerija i restoran

Pravnom licu koje se oglušilo o apele da se poštuje komunalni red i očuva uredan izgled stajališta, izdate su kazne u skladu sa Zakonom o komunalnim djelatnostima koji propisuje da se novčanom kaznom sankcioniše za prekršaj pravno lice koje „koristi komunalne objekte za isticanje oglasa, reklama i drugog propagandnog materijala“. Ista praksa će se nastaviti ubuduće i biće preduzete mjere protiv svih koji narušavaju izgled novskih ulica lijepljenjem propagandnog materijala izvan za to predviđenih mjesta.

23 Komentari

 1. U redu je ovo.
  Mada se moraju urediti stajališta da štite putnikemod kiše i invalidna lica da imaju gdje stati na klupu,rijetko koje stajalište odgovara zahtjevu,kazniti novčano izgrednike pa zatim nepotrebno plakati radnje,znači urediti prvo autobuska stajališta,ne staklo,ne pleh,lim što odmah nestane,može li arhitekta koji voli mediteranski grad projektovati od čvrste gradnje stajalište koje je jeftinije i trajnije

 2. BARBUN ne mlatinjaj preko trga se ne moze kolima,a od pizzerie Touc ka gore tesko se moze vidjeti i to…Ti ne izlazis iz kuce ali zato volis da mastas,dobro je to

  1
  2
 3. A kome ce da rijesi voznju po setalistu i jednosmjernom od picerije Touch pa prema gradskoj kafani, a pojedinu i preko trga na autobusku… nazalost sve novljani koji bi trebalo da cuvaju grad… policije nidje, a komunalnu necu ni da pominjem….

  12
  3
 4. Konacno su krenuli da kaznjavaju!???A zasto su cekali sve ove godine??Samo kada se udari po dzepu moze se red napraviti.U Singapuru je kazna 100 dolara ako neko baci papir odmah ga prijave.Nadam se da ce krenuti i sa kaznjavanjem onih koji ostavljaju otpad i sut pored svojih objekata uz setaliste a na potezu od Hotela Plaza do Meljina.Cijelo ljeto su stajale kante i vrece i gradjevinski materijal na granici sa Hotel Plazom i niko nije reagovao.???

  11
  2
 5. Скинеш нечији плакат са огласне табле и прикуцаш га неђе на погрешно и забрањено а видно мјесто.сјутра му,ето,честитке на ‘иљаду јеврића,од комуналне…

  5
  5
  • Pa nisu ga kaznili zbog jednog plakata, vec im je vecina plakata na zabranjenom mjestu. Ovi sto lijepe neka slikaju plakate gdje su ih zalijepili ako misle da ce ih neko prelijepit. Treba grad da postavi jos besplatnih panoa za reklamiranje, a stanice da ostanu ciste. Jedino kod nas kazne imaju efekt, sve ostalo se zaboravi brzo.

 6. E jadi jadni Novski.Ne poznajem ljude,ali….
  Čitamo šta je sve porodica pretrpila i sad ste našli da kažnjavate.A đe ste bili svih ovih godina,zaobilazili u širokom krugu.

  4
  20
 7. A đe ću objavit kad mi baba ode.
  Na palmu nesmijem od surlaša da ne progrize.
  A mi bi da stoji bar 2-3 mjeseca,da vidi svojta.
  Još i kazna da me strefi.

  6
  16
 8. Od malih stvari treba krenuti. Sitnice su najbitnije. Fasade, zidovi, parkovi, sahtovi.. malo da se umije grad. Bravo za Komunalnu policiju.

  38
  4

Ostavite komentar

*

code