ZA OKTOBARSKU NAGRADU HERCEG NOVOG ČETIRI PREDLOGA

ZA OKTOBARSKU NAGRADU HERCEG NOVOG ČETIRI PREDLOGA

125
0
Podijeli

Za dodjelu najvećeg priznanja grada, Oktobarske nagrade Herceg Novog, devetočlanom žiriju stigla su četiri pedloga.

Grupa građana, PK Subra, JK Jugole Grakalić i Klub „Diano” predložili su vrsnog planinara i spelologa, Dejana Veriga.
Osnovna škola „Orjenski bataljoin” predložila je dugogodišnjeg kulturnog radnika i umjetničkog direktora HFF Montenegro film festivala, producenta, Zorana Živkovića.
Savjet Muzičke škole za osnovno obrazovanju za Oktobarsku nagradu grada kandidovao je direktorku te škole, Nadu Karadžić.
NVO „Mladi Boke Kotorske” i PVK Jadran za najveće priznanje predložio je aktulenog savjetnika predsjednika Crne Gore, publicistu i sportskog radnika Miša Brajovića. On je autor nekoliko knjiga: “Crnom Gorom sa uzlom na kraju rupca”, „Promenada kroz narodnu leksiku Crne gore”, „U Novome i okolo njega – kadena od riječi”, „Promenada kroz kužine po Crnoj Gori”, „Promenade kroz svijet protokola” i „Bisernica od mudrih perli”.
Nije bilo predlpog za povelju grada. Žiri do 14. oktobra treba da utvdi koliko će biti nagrada, odnosno tajnim glasanjem da odluči o dobitnicima.
U žiriju za dodjelu Oktobarske nagrade Herceg Novog su: predsjednik Stevan Koprivica i članovi: Dragan Janković, Jarmila Radović, Tomo Katurić, Milica Berberović, Tonka Tomašević, Sanja Crnić, kao i Nikola Svilanović i Vaso Subotić, koji nijesu prisustvovali prvoj sjednici.
Odluke žirija se donose dvotrećinskom većinom.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code