Za podršku mladima oboljelim od maligniteta regionalna konvencija na Ivanovim koritima

Za podršku mladima oboljelim od maligniteta regionalna konvencija na Ivanovim koritima

0
Podijeli

Regionalna konvencija mladih liječenih od maligniteta, u organizaciji Udruženja roditelja djece oboljele od kancera “Fenix” i Neformalne grupe mladih liječenih od maligniteta u djetinjstvu “MladiCe”, održaće se u odmaralištu na Ivanovim koritima od 31. avgusta do 3. septembra.

Ovo je četvrta regionalna konvencija na Ivanovim koritima, koja će okupiti više od 40 mladih iz Crne Gore, Srbije Makedonije, Hrvatske, BiH i Slovenije, od 16 do 30 godina starosti, liječenih od tumora.

Picerija i restoran

Učesnici konvencije će razmijeniti iskustvo u razumijevanju šire društvene podrške jedinstvenim i posebnim potrebama “MladiCa”, kao i socijalnim odnosima i vršnjačkom podrškom koja je neophodna za zdravo odrastanje i razvoj adolescenata i mladih osoba. Biće riječi o značaju aktivizma MladiCa na bolničkim odjeljenima, razvoju njihove motivacije i aktivizma, te smanjenju stresa.

U okviru različitih sesija, s mladima će razgovarati doc. dr Vasilije Kostić, psihološkinja Dijana Milošević, predstavnica NVO CAZAS, Sanja Šišović i biznis trener i osnivač kompanije Blue Coach, Srđan Vukčević.

Cilj ove četvorodnevne aktivnosti je da učesnici kroz različite aktivnosti dobiju podršku za buduće organizovanje i rad u svojim sredinama i osposobe se za pokretanje neformalnih ili formalnih grupa i inicijativa.

Skup su podržala udruženja koja se bave problematikom maligniteta kod djece i adolescenata iz Crne Gore i zemalja regiona.

Početak skupa je planiran za 1. septembar u 9 sati. Za sve dodatne informacije, kontakt telefon je: 069-192-893,069-192-894, e-mail fenix.crna gora@gmail.com

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code