Za pola sata palo 35 litara kiše po kvadratu

Za pola sata palo 35 litara kiše po kvadratu

0
Podijeli

Nevrijeme koje je rano jutros, od 4:30 do 5 časova, zahvatilo Herceg Novi donijelo je čak 35 litara padavina po metru kvadratnom, registruju u Hidrometeorološkoj stanici u Igalu.

Praćen jakim pljuskom, duvao je sjeverni i sjeveroistočni vjetar čiji je najjači udar iznosio 33 m/s, odnosno 120 km/h.

Picerija i restoran

Prolazna nepogoda nije pričinila veliku materijalnu štetu, kaže nam VD direktorica Komunalno stambenog DOO, Jasmina Konjević. Radnici ovog preduzeća najviše posla imaju na uklanjanju zelenila na privatnim posjedima.

– Nemamo većih oštećenja na opštinskoj zemlji, ali su ekipe na terenu zbog štete na zelenilu sa privatnih površina. Pala je velika bagremova grana kod Crvenog krsta, jedna palma u ulici Prve bokeške brigade, palma na stepeništu Mirka Komnenovića i manje grane na više lokacija. Atmosferske  padavine nijesu izazvale plavljenja. Radnici su na terenu, čište rešetke od nanosa lišća, pijeska i ostalog– ističe Konjević.

Danas se očekuje promjenljivo oblačno vrijeme sa sunčanim intervalima, sa mogućim povremenim pljuskovima praćenim grmljavinom. Ponegdje su moguće i kratkotrajne vremenske nepogode praćene gradom i jakim udarima vjetra. Vjetar će tokom dana biti umjeren, uglavnom južni i zapadni. Najviša dnevna temperatura vazduha do 31 stepen.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code