ZA POSTAVLJANJE BILBORDA I REKLAMA VIŠE REDA

ZA POSTAVLJANJE BILBORDA I REKLAMA VIŠE REDA

317
0
Podijeli

Company D.A.J.M.I. doo nudi usluge servisiranja motornih vozila u savremenom auto servisu sa opremom za kompletan pregled i opravku automobila. Svakim radnim danom od 8 do 16h

Na prostoru hercegnovske opšptine duž saobraćajnica postavljeni su brojni bilbordi i reklame, ali reda nema.

Komunalni inspektori zajedno sa predstavnikom Sekretarijata za prostorno planiranje, pokušavaju da sveobuhvatnom kontrolom sagledaju stanje koje će koristi za izradu nove odluke o privremenim i pomoćnim objektima na području Opštine Herceg Novi.
– Poseban dio te odluke odnosiće se na reklame i bilborde u kome će biti precizno regulisano na koji će način biti postavljene reklame što će zavisiti i od toga da li se nalaze uz magistralni ili lokalni put i sigurnosti u saobraćaju, kazao je koordinator Komunalne policije Ilija Peulić.
– Bilbordi su postavljeni uz odobrenje ali problem je u tome što su mnogi od njih neuredni. Na području opštine je postavljeno 60-ak bilborda. Veoma često njihovi vlasnici po isteku zakupa iscijepaju reklame što ostavlja vrlo ružnu sliku. Ubuduće ćemo tražiti od njih da bilbord bude uredan i po isteku zakupa. Ne smije da bude pocijepan ili slomljen. Dešava se da i na nosačima lijepe reklame – kaže Peulić.
Nakon više godina biće uređeni i opštinski bilbordi na ulazima u grad ( Sutorina i Kamenari) sa porukom dobrodošlice.
Peulić je ukazao da su ne rijetko i stubovi javne rasvjete izlijepljenji, što može da bude posljedica ne samo nesavjesnog odnosa građana prema javnim objektima već i nedostatka oglasnih tabli. Kontrolišu se i privremeni objekti u zoni magistrale tako da oni vlasnici kojima je odobrenje isteklo dobijaju rješenje za uklanjanje. Takođe se kontroliše i da li su privremeni objekti postavljeni u skladu sa rješenjem. Ljepljenje plakata na mjestima gdje to nije dozvoljeno, po važećim propisima je kažnjivo.
Budvanska firma „Top Hil” ljetos je kažnjena sa 1000 eura zbog lijepljenja plakata za jedan muzički događaj na autobuskim stajalištima.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code