Za predsjedničke izbore novoupisanih 593 birača

Za predsjedničke izbore novoupisanih 593 birača

1
Podijeli

Povodom predstojećih predsjedničkih izbora, koje je predsjednik crnogorskog parlamenta Ivan Brajović raspisao za 15. april, građani Crne Gore mogu obaviti uvid u birački spisak, saopštili su iz MUP-a.

Uvid se može ostvariti u svim Područnim jedinicama i Filijalama za građanska stanja i lične isprave ili direktno na portalu www.biraci.me.

Picerija i restoran

Prema podacima MUP-a, pravo glasa u Herceg Novom imaće 25.254 birača, što znači da je u odnosu na posljednje izbore (parlamentarni u oktobru 2016.) pravo glasa ostvarilo 239 građana. Na izborima u oktobru pravo glasa u Herceg Novom imalo je 25.015 birača.

U međuvremenu broj novoupisanih birača za hercegnovsku opštinu je 593. Broj onih koji su pravo glasa stekli punoljetstvom je 538, 45 je onih koji su boravište prijavili u Crnoj Gori, dok je 10 onih koji su biračko pravo stekli dobijanjem crnogorskog državljanstva.

Broj birača za koje je izvršena promjena upisa na osnovu prijave odnosno odjave prebivališta u Crnoj Gori je 376.

U međuvremenu, iz biračkog spiska obrisano je 390 birača i to po osnovu smrti 371, gubitka crnogorskog državljanstva 7 i odjave prebivališta 12.

Broj birača koji su promijenili ime je 141. Broj birača kojima je promijenjen datum posljednje prijave boravišta je 19. Samo dvoje je onih kojima je promijenjen datum prebivališta u Crnoj Gori, dok je biračko mjesto promijenjeno za 294 birača, dok je 40 ostalih administrativnih izmjena.

Građani Herceg Novog do sada su biračko pravo ostvarivali na 51 biračkom mjestu.

1 komentar

Ostavite komentar

*

code