Za projektnu dokumentaciju obilaznice oko Herceg Novog 2.5 miliona eura, Odluka u...

Za projektnu dokumentaciju obilaznice oko Herceg Novog 2.5 miliona eura, Odluka u decembru

16
Podijeli

Crna Gora je u okviru 20-te runde Zapadno-balkanskog investicionog okvira (WBIF) aplicirala za sredstva od 2.5 miliona eura, za izradu projektne dokumentacije (Idejnog projekta i Elaborata o procjeni uticaja na životnu sredinu i društvo) za pod-dionicu obilaznice oko Herceg Novog, koja se nalazi na trasi brze saobraćajnice duž crnogorskog primorja, kazao je ministar saobraćaja i pomorstva Osman Nurković u razgovoru sa hrvatskim ministrom mora, saobraćaja i infrastrukture, Olegom Butkovićem.

Odluka o dodjeli sredstava se očekuje u decembru 2018. godine, na 20-tom WBIF Upravnom odboru, koji se održava u Luksemburgu.

Picerija i restoran

Na inicijativu ministra Nurkovića, dvije strane su dogovorile formiranje Komisije na nivou resornih Ministarstava, koja bi radila na usklađivanju kontaktne tačke brze saobraćajnice između dvije države, saopšteno je iz Ministarstva saobraćaja i pomorstva.

Dva ministra sastala su se u Dubrovniku uoči Evropske konferencije o putevima koju organizuju Međunarodna federacija puteva i Hrvatske ceste d.o.o. od 22. do 24. oktorba.

Nurković i Butković razgovarali su i o unapređenju saradnje u oblasti željezničkog saobraćaja, gdje su razmijenili iskustva vezana za najbolje modele vođenja investicija u ovom sektoru, s posebnim fokusom na sredstva koja dolaze iz fondova Evropske unije.

U oblasti pomorskog saobraćaja, ministri su razgovarali o mogućnostima unapređenja saradnje u oblasti pomorstva i razmjene znanja i iskustava. Razmotriće pospješivanje saradnje na polju sigurnosti plovidbe i zaštite mora, kao i u sprječavanju prekograničnog zagađenja mora.

Pored ovoga, ministri su razgovarali o razmjeni iskustava koja se odnose na unapređenje zakonodavstva i usklađivanje s EU propisima i praksama u pružanju lučkih usluga, a posebno pilotaže, remorkaže itd.

Ministar Butković je u ovom smislu Ministarstvu saobraćaja i pomorstva Crne Gore stavio na raspolaganje sektor saobraćaja, investicija i planiranja kojima se može unaprijediti povezanost regiona, saopšteno je iz Ministarstva saobraćaja i pomorstva.

16 Komentari

  1. Koliko košta projektna dokumentacija da se asvaltira preko puta Dječjek doma Bijela put koji su uništili “otkopači-a ne zakopači”cijevi iz vodovoda H.Novi?

  2. Može li sa znati kojom trasom ide tih 2.5 miliona projektne dokumentacije.Jesu li opet kumovi i svojta u igri ,pa svoje baštine dali za put.

    • Ajde prvo sredite put kroz grad ko boga vas molim, ovo stvarno više nema smisla, pa ćemo zaobilaznicu drugi put. Ne znam kakva ulica treba da bude da bi se sjetili da srede to. Kako smo krenuli nece je dirat ni kad bude kao put Šištet-Gomila. Može to, dobro je,navikli smo. Ima da se voze samo džipovi i golfovi 2. Haha, jedna ulica kroz grad i ne može se sredit da valja. Kako se raspadamo što je ovo.

  3. Interesantno. Danas poslanik Liberalne partije Andrija Popović u Skupštini CG postavi pitanje premijeru o infrastrukturi i drugim problemima u Boki. Uglavnom o Kotoru, Tivtu, Budvi. Novi pomenu samo zbog Regionalnog vodovoda i priključka HN ( valjda da nas disciplinuje Vlada da bismo plaćali vodu po duplo višoj cijeni). Priča o zaobilaznici oko Kotora, oko Tivta. I, naravno o bazenu u Kotoru. Ni pomena o zaobilaznici oko HN, oko izgradnje škole u Igalu, oko bolnice Meljine. Od Popovića se drugo ni nije moglo očekivati. Ne znam ko mu dade mandat da priča o problemima u Boki. A da o moralnom kontekstu ne govorimo. A premijer Marković dade zadatak 0štinskim strukturama i JP organizacijama u HN da hitno pripreme sekundarnu infrastrukturu za priključak na Regionalni vodovod.

    52
    5

Ostavite komentar

*

code