Početna Ekonomija Za radnike „Riviere“ status quo, uprkos prodaji hotela

Za radnike „Riviere“ status quo, uprkos prodaji hotela

4

Prodaja hotela Club Riviera u Njivicama novom vlasniku kompaniji Montenegro hotels iz Perasta, pozitivna je vijest, jer to hotelsko zdanje ipak neće biti prepušteno vremenu i povremenoj brizi bivših zaposlenih.

No, sa druge strane, za bivše radnike nastavlja se borba da naplate što su zaradili, a što im duguje bivši izraelski vlasnik.
Njihov pravni zastupnik Petar Zloković, informisan je o prodaji hotela, ali i zatečen ujedno, jer još nije dobio odgovor Osnovonog suda u Herceg Novom, na žalbu koju je podnio povodom Rješenja kojim je kao neosnovan odbijen njegov prijedlog za određivanjem privremene mjere kojom bi namirili dugovanja radnicima nakon javne prodaje hotela.

Picerija i restoran

“Vjerujte da ne znam sada šta i kako dalje, ali svakako postupak koji sam počeo moram dovesti do kraja. Odluku sudskog vijeća po prigovoru nijesam još dobio, ne znam gdje je problem. U drugom predmetu odluka mi je stigla u roku od 3-4 dana, a na ovu čekam više od mjesec. Moram sada da razmislim o novoj situaciji”, obrazložio je kratko Zloković.

Podsjetićemo, on je Osnovnom sudu u Herceg Novom, 17. jula predao zahtjev za privremenom mjerom, kojom bi sud naložio javnoj izvršiteljki, Jasminki Bajović, da od prodaje hotela “zadrži” iznos od oko 40 hiljada eura, kojim bi se kasnije radnicima isplatila zaostala dugovanja, plate i doprinosi, ali namirili i troškovi postupka. Sud je taj zahtjev odbio kao neosnovan, na što je Zloković uložio prigovor.

Vještak finansijske struke procijenio je da se radnicima duguje između 20 i 25 hiljada eura, za neisplaćene doprinose od oktobra prošle i plata od januara ove godine, zbog čega su radnici tužili vlasnika. Ročište po njihovom zahtjevu odloženo je za 30. avgust.

4 Komentari

 1. E moji radnici,umro je vaš davnašnji posjetitelj drug Tito,kada ste imali plate preko hiljadu maraka,stanove i radili
  8-9 mjeseci,a drugi hoteli svih 12 u godini.
  Dok se ovdje svi zaslužni ugrade,neće vam ostati ni mrvice hljeba,neće vam dati ni bukvu dolje sa mula da ulovite,
  da bi se prehranili!

  11
  1

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code