Za sada ni validnog kolegijuma niti sjednice Skupštine o Turističkoj organizaciji

Za sada ni validnog kolegijuma niti sjednice Skupštine o Turističkoj organizaciji

1252
2
Podijeli

Potpredsjednik Opštine, u funkciji predsjednika, Dragan Janković, kazao je na jučerašnjem skupštinskom kolegijumu, prema riječima  predsjednice SO, Ljiljane Bojanić, da postoji mogućnost da se prema Skupštini uputi prijedlog za sazivanje sjednice na kojoj bi se raspravljalo o usvajanju finansijskog plana TO za 2017. godinu. Međutim, samo po materijalu o kom se već raspravljalo u martu, kada plan nije dobio podršku odbornika, pojasnila je za Radio Jadran, predsjednica SO Ljiljana Bojanić.ž

Prema njenim saznanjima, taj prijedlog danas nije dostavljen skupštinskoj službi. Ona nije mogla da precizira da li će sjednica biti zakazana i održana prije lokalnih izbora.

Picerija i restoran

Jučerašnjem kolegijumu nije prisustvovao predstavnik Kluba odbornika DPS-a, mada Bojanić smatra da je ova partija obaviještena o događanjima, budući da aktuelni potpredsjednik Opštine pripada toj partiji. Osim njih, nije prisustvovao ni predstavnik nezavisnih odbornika, Mirko Mustur, kao ni predstavnik Kluba odbornika SDP-a. Na kolegijumu je bila i v.d. direktorice TO, Ana Stanišić.

Podsjetićemo, TO Herceg Novi je prije par dana svim šefovima odborničkih klubova, kabinetu potpredsjednika Opštine i predsjednici SO, dostavila inicijativu za sazivanje sjednice Skupštine Opštine Herceg Novi, radi saglasnosti na Finansijski plan i Program rada TOHN za 2017. godinu. TO je u blokadi od 9. marta, jer su odbornici pozicije i opozicije, na sjednici kojoj je još predsjedavao Andrija Radman, svi osim Izbora, odbili da prihvate ova dokumenta.

Iz  DPS-a su ranije kazali da neće pristusvovati ovakvim kolegijumima i Skupštinama, jer se ignoriše stav Ministarstva javne uprave Crne Gore. Predstavnici partija, stranaka i grupa građana, od kojih većina pretenduje da dobije povjerenje građana na izborima, najbolje ilustruje kako zamišljaju vršenje vlasti u Herceg Novom, kakav je njihov odnos prema državi Crnoj Gori, kazali su z DPS-a.

SDP i URA su ranije saopštili, a  danas nam i potvrdili, da neće učestvovati u radu novoformirane Skupštine, iako su dali puni doprinos da dođe do smjene predsjednika Skupštine i organizovanja regularnih i fer izbora. Jer, “nije vrijeme da se u predizbornoj kampanji donose bilo kakve odluke”.

Nezavisni odbornik Mirko Mustur kazao nam je da poslije prvog nesupjelog, nije dobio novi poziv za sjednicu kolegijuma.

2 Komentari

Ostavite komentar

*

code