Za spasioce na vodi još 4 kursa

Za spasioce na vodi još 4 kursa

1431
0
Podijeli

U Nastavnom Centru za obuku spasilaca na vodi Crvenog Krsta Crne Gore u Sutomoru, obezbijeđena su  4 kursa za obuku, od aprila do početka juna.

Prvi kurs za obuku spasilaca počinje 29. aprila, drugi 20. maja, treći 2. juna  i četvrti 9. juna.

Picerija i restoran

Kandidat za spasioca mora imati minimum 18 godina. Prije početka kursa kandidat je dužan dostaviti uvjerenje o psihofizičkoj i zdravstvenoj sposobnosti (ljekarsko uvjerenje). Mora uspješno završiti i provjeru psihofizičkih sposobnosti u moru koja obuhvata: ronjenje na dah (20m i više), plivanje (50m za 50 sekundi i brže) i plivanje (300m slobodnim stilom za 6 minuta i 20 sekundi).

Prije polaganja završnog ispita svaki kandidat mora imati i minimum 100 časova nastave (teoretske, praktične i prve pomoći), dok završni ispit obuhvata znanje i iskustvo iz oblasti plivačkih sposobnosti, znanje iz teorije spasilaštva i znanje iz pružanja prve pomoći.

Svi korisnici kupališta su prema Pravilniku o uslovima koje moraju da ispunjavaju uređena i izgrađena kupališta dužni da organizuju spasilačku službu. Najmanje jednan spasilac mora biti angažovan na svakih 50m dužine obale u julu i avgustu, odnosno na svakih 100m dužine obale u ostalim mjesecima.

Više informacija može se naći na sajtu Crvenog krsta Crne Gore www.ckcg.co.me i Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom www.morskodobro.com, kao i na facebook stranici Crvenog Krsta Crne Gore.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code