Za Stevanovo liječenje neophodno još dosta novca i humanosti

Za Stevanovo liječenje neophodno još dosta novca i humanosti

6273
4
Podijeli

stevan obradovic 020316Otkako su Novljani saznali da je njihov sugrađanin Stevan Obradović na liječenju u Austriji, za koje su mu neophodne desetine hiljada eura, njegovo društvo, sugrađani, novski privrednici i svi koji su uključeni, ne miruju ni dana. Gotovo svakodnevno se negdje  organizuju događaji humanitarnog karaktera, postavi kutija za prikupljanje sredstava, kako bi se ovom mladom čovjeku, sportisti, omogućio nastavak života izvan bolnice, daleko od operacija i hemoterapije, kojom ljekari nastoje da ga izliječe od raka želuca i jednjaka.

Velikom ažurnošću i srcem, za njegovo liječenje do sada je prikupljena 31 hiljada eura. Ipak, nije dovoljno. Za nastavak Stevanovog liječenja mora se sakupiti još skoro 50 hiljada. Njegov najbolji prijatelj, Branko Čihorić vjeruje da će novac biti obezbijeđen, a za Radio Jadran kaže da više ni sam ne zna sa koje strane ljudi pomažu.

Picerija i restoran

click for help hn                “Javio mi je da je na jakim terapijama, da ima još pomalo bolove, ali da čvrsto misli da će uspjeti da izađe iz ovoga i da će prebroditi ovu situaciju. Ne znam tačno koliko će još ostati u bolnici, ali u svakom slučaju neće brzo izaći, jer je proces liječenja dugotrajan. Na hemoterapijama je trenutno, do sada je obezbijeđena 31 hiljada eura, radimo na tome da obezbijedimo još 49 hiljada”, kazao je Čihorić.

Nije riječ o malim sredstvima, i možda trenutno izgleda nevjerovatno, ali Čihorić vjeruje da će uspjeti da obezbijede preostali novac. Stoga za subotu najavljuju novu akciju “Click for help” na glavnom gradskom trgu, od 11 – 16 h. Profesionalni fotografi radiće fotografije za uspomenu, u zamjenu za dobrovoljne priloge, koji će biti proslijeđeni na račune za liječenje Stevana Obradovića, ali i malog Zeleničanina Martina Stefanovića.

Istog dana, u subotu 12. marta, noćni klub Casa ponovo organizuje veliku humanitarnu žurku, koja će okupiti poznate sportiste i misice koji će dijeliti koktele, a radiće se takođe i “fotografije za osmjeh”. Kako najavljuju biće i gostiju iznenađenja, a oni čije je prisustvo za sada sigurno su Ivan Strugar, Zvjezdan Vidaković, Marko Vukotić, Milica Milatović, Anđela Marković i Tamara Đučić.

4 Komentari

  1. Da li je iko tražio pomoć kod Fonda zdravstva Crne Gore? Prije dva-tri dana u centralnom dnevniku je rečeno da nije, a pored toga je aludirano da ima zloupotrebe prilikom prikupljanja novčanih sredstava u ovoj akciji.
    0    0

Ostavite komentar

*

code