Za svaki slučaj: Daleko smo od snijega u zaleđu, ali rizla posuta

Za svaki slučaj: Daleko smo od snijega u zaleđu, ali rizla posuta

5
Podijeli

Južina je i relativno toplo vrijeme, a sniježna sezona, bar u zaleđu Boke daleko, Sektor za održavanje lokalnih puteva herecgnovskog Komunalno stambenog preduzeća već je obavio preventivno posipanje rizlom na putnoj dionici Kameno – Dugunja na više pozicija.

– Svrha lagerovanja rizle je da se, u slučaju potrebe, na najkritičnijim mjestima može obaviti njeno ručno razastiranje, kako bi se moglo obezbijediti normalno funkcionisanje saobraćaja – obaviejstili su iz Komunalno stambenog.

Picerija i restoran

Uz to, u susret otvaranju Avanturističkog parka na Vrbanju, obavljena je sanacija obrušenih suvomeđa na putu do parka u dužini od 50 m, koje su „podlegle“ pod  mehanizacijom i drugim vozilima, budući da put do parka još nije do kraja urađen.

Pored toga, u sklopu redovnih aktivnosti i priprema za kišnu sezonu, zaposleni u ovom Sektoru proteklih dana mašinski su čistili više „kritičnih“ potoka, kako bi se spriječilo eventualno plavljenje u slučaju obilnih padavina.

Očišćen je gornji i donji dio potoka Nemila, potok u Igalu od Dubrovačke ulice do mora, te potok Pijavica u Bijeloj.

Iako ih je posljednjih dana spriječilo ružno vrijeme, Sektor za održavanje zelenih javnih površina akrtivno je uređivao zelene površine na nekoliko najfrekventnijih lokacija u gradu. Obavljeno je košenje i uređivanje uz magistralni pojas, a pored toga zeleni fond uređen je na Petlji u Igalu, kružnom toku u Meljinama, skveru kod Energoprojekta, autobuskog stajališta ispred marketa Idea u gradu i drugim lokacijama, a viseće žardinjere u gradu dobile su nove sadnice hrizanteme.

Međutim, jak jugo i kiša posljednja dva dana zadali su novi veliki posao zapsolenima, jer je na mnogim mjestima na saobraćajnicama granje kaktusa, palmi, te drugog meditranskog bilja.

5 Komentari

 1. Super evo nesto i o Ublima! Sto ne napravite neki park na Uble tacnije obecali ste, ali mogli smo se tome i nadati. Gospodjica Direktorica Komunalnog Stambenog je donijela i kupila tobogan i klackalicu(plasticnu) na kome se moze klatiti samo lutke. Eno i zec je naucio da se klati i da se skija niz tobogan. Zec inace ima u Caffe bar ,,Ubli”. Nemozete pokrpit put od Savica krivine do centra Ubala tacnije do kafane jer je ta dionica u veoma losem stanju. Samo sto neko ne ostavi karter na toj dionici. Da nije deponije Tisove Grede ovaj put Kameno Dugunja Ubli se nebi ni cistili nego je ovo vas interes Cistoce!

  3
  1
 2. Prvozajte se i prošetajte malo po zaleđu, i vidjećete da je rizla deponovana, gomile označene, ali nije posipana po putu.
  Pohvaljujem blagovremene pripreme za zimsku sezonu

  4
  2
 3. GROOOAAAAR!

  Rizla se ne posipa do momenta kada se na putu stvori sloj leda. Tada, jedino tada je rizla, pjesak dobrodošao na putu. U suprotnom, bilo koja materija koja se nalazi između između putne obloge i točka je opasnost!

  Samo pročitavši naslov sam iskomentarisao “koji je biser sada bacio rizlu na put, napraviće problem”, a onda shvatim da novinar radi po automatizmu i “pospia rizlu” umjesto da kaže “deponovana”.

  Razmišljajte malo!

  10
  7

Ostavite komentar

*

code