ZA SVJESTKI DAN MORA: ČIŠĆENJE PODMORJA NA ŠKVERU I POČETAK KAMPANJE „HERCEG...

ZA SVJESTKI DAN MORA: ČIŠĆENJE PODMORJA NA ŠKVERU I POČETAK KAMPANJE „HERCEG NOVI 2021“

304
0
Podijeli

Velikom akcijom čišćenja podmorja pod nazivom “Čisto prijateljski” u Gradskoj luci Škver, biće sjutra obilježen 22. septembar Svjetski dan mora, ali i kraj ljetnje sezone.

Početak akcije najavljen je za 10 h. U akciji će učestvovati profesionalne ronilačke jedinice iz Crne Gore, Srbije, Bosne i Hercegovine i Makedonije – članovi Svjetske ronilačke federacije CMAS, najstarije organizacije ovog tipa koja djeluje pod pokroviteljstvom UNESCO-a. Akciji će se pridružiti i profesionalne ronilačke jedinice Vojske i Policije Crne Gore, ali i nevladine organizacije, volonteri i đaci.
Akciju realizuju Opština Herceg-Novi, CMAS – Svjetska ronilačka federacija, Turistička organizacija Herceg-Novog. Istovremeno Agencija koja realizuje projekat kandidature grada za titulu Evropske prijestonice kulture „Herceg-Novi 2021″ – ovim događajem započeće svoju kampanju.
Po završetku akcije, u 12.30 h na gradskom mulu planiran je zvaničan dio događaja na kome se očekuje da će se javnosti obratiti: predsjednica Opštine Herceg-Novi Nataša Aćimović, vođa projekta kandidature Herceg-Novog za Evropsku prijestonicu kulture Aleksandar Peković, članica Svjetske ronilačke organizacije Božana Ostojić, te predstavnici Ministarstva održivog razvoja i turizma i Instituta za biologiju mora. Pored ovoga, biće organizovan i bogat kulturno umjetnički program.

Picerija i restoran

IZMJENA SAOBRAĆAJA ZBOG AKCIJE

Zbog održavanja akcije „Čisto prijateljski” u Gradskoj luci, sjutra će biti izmijenjen režim saobraćaja u ulici Partizanski put, od picerije „Tač” do Škvera. Zabrane saobraćaja neće biti, ali će prioritet u prolazu imati vozila Vatrogasne službe, Hitne pomoći i kombija sa opremom za pedesetak ronilaca koji će učestovati u akciji čišćenja podmorja. Iz Komunalne policije mole građane da 3. oktobra, od 7 do 13 sati ulicu Partizanski put ne koriste za parkiranje.
„Parkiranje u toj ulici neće biti dozvoljeno, a svi vozači biće upućivani na parking starog Zanatskog. Biće angažovano specijalno vozilo pauk, koje će stajati na početku ulice i intervenisaće ako neko parkirano vozilo bude ometalo saobraćaj. Izvršiće se i procjena da li vozila koja su već parkirana ometaju saobraćaj, i u skladu s tim ćemo postupati”, kazao je savjetnik starješine Borko Setenčić.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code