ZA SVJETSKI DAN KNJIGE – AKTIVNOSTI GRADSKE BIBLIOTEKE I ČITAONICE

ZA SVJETSKI DAN KNJIGE – AKTIVNOSTI GRADSKE BIBLIOTEKE I ČITAONICE

124
0
Podijeli

JU Gradska biblioteka i čitaonica Herceg Novi peti put povodom Svjetskog dana knjige u saradnji sa Srednjom mješovitom školom „Ivan Goran Kovačić” organizuje Literarni konkurs pod nazivom “Otvori knjigu, otvori svijet”.

Kako je dosadašnja praksa bila da se konkurs održava naizmjenično u Biblioteci i školi, učenici će ove godine rad na zadatu temu pisati u svojoj školi. Najbolja tri rada Biblioteka nagrađuje knjigom, a svi učesnici dobijaju na poklon časopis Boka: zbornik radova iz nauke, kulture i umjetnosti.
Nagrađeni radovi biće objavljeni na sajtu www.bibliotekahercegnovi.co.me.
Kako je saopšteno iz ove JU za sve korisnike koji sjutra, 23. aprila, budu željeli da se učlane u Biblioteku ili obnove članstvo, Biblioteka nudi besplatno učlanjenje.
Povodom obilježavanja Svjetskog dana knjige, u Čitaonici predstavljaju fototipska izdanja dvije rukopisne knjige i dvije inkunabule, iz njihovog fonda. Posjetioci će uz nadzor i objašnjenja bibliotekara, od 8 do 19 časova, biti u mogućnosti da se upoznaju sa izuzetno vrijednim izdanjima, štampanim u ograničenom tiražu. To su “Miroslavljevo jevanđelje” – najstariji sačuvani ćirilični rukopisni spomenik iz 12. vijeka, “Zakonopravilo ili nomokanon Svetog Save” – ilovički prepis iz 1262. godine, prvi srpski pravni akt pisan na razumljivom narodnom jeziku i “Oktoih prvoglasnik i Psaltir s posledovanem” – bogoslužbene knjige, štampane 1494. i 1495. godine u štampariji Đurđa Crnojevića.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code