Za Svjetski dan zdravlja u Herceg Novom „Trka zdravlja“

Za Svjetski dan zdravlja u Herceg Novom „Trka zdravlja“

925
0
Podijeli

trka zdravlja hn 2016Centar za prevenciju hercegnovskog Doma zdravlja tradicionalno će i ove godine nizom aktivnosti obilježiti 7. april, Svjetski dan zdravlja.

U subotu 9. aprila će u hipermarketu Voli na kraju Igala biti organizovano besplatno mjerenje šećera u krvi. Nakon toga, u saradnji sa Triatlon klubom Herceg Novi biće organizovana “Trka zdravlja”, kombinovani maraton (muškarci i žene) u kojem će učestvovati i ekipa Doma zdravlja.

Picerija i restoran

“Clj je promocija fizičke aktivnosti, kao neophodnog činioca zdravog načina života i sastavnog dijela našeg preventivnog rada”, kazala je gostujući u studiju Radija Jadran, koordinatorka Centra za prevenciju prim. dr Milena Proročić Tomić:

“Povodom Svjetskog dana zdravlja, mi smo u vrlo intenzivnoj saradnji sa firmama i pojedicima, došli na ideju da favorizujemo  fizičku aktivnost, kao zdrav način života. Uz to, u našem gradu je do sada registrovan jako veliki broj ljudi koji imaju poremećaj metabolizma i šećernu bolest, a sastavni dio terapije kod dijabetesa je fizička aktivnost”, dodaje dr Proročić Tomić.

images_slike_licnosti_milena_prorocicOna navodi da su u Triatlon klubu naišli na više nego topao doček oko organizacije Trke zdravlja i za sada je odziv fantastičan. Biće uključeno više od deset ekipa sa po četiri člana – dva muška/dva ženska:

“Start će biti 9. aprila u 11 h sa Škvera, a trčaće se 2 km – prema hotelu Huguest i povratak. Istovremeno, sa PK “Tići” OŠ Milan Vuković, biće upriličena šetnja zaleđem. Ja ću sa medicinskim sestrama u marketu Voli raditi besplatnu kontrolu šećera u krvi, koja će biti organizovana i u Domu zdravlja”, navela je prim. dr Proročić Tomić.

U Herceg Novom je registrovano 2000 dijabetičara, a na to dolazi još po jedan, što je 10% i veliki broj, pa se ovakvim akcijama želi poručiti svima da u jednom danu, svako može naći minimum vremena, oko pola sata, da ga posveti fizičkim aktivnostima.

 

 

 

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code