Za vikend „Regata bokeških ostrva“

Za vikend „Regata bokeških ostrva“

502
1
Podijeli

Regata krstaša pod nazivom „Regata bokeških ostrva“, u organizaciji JK „Jugole Grakalić“ iz Herceg Novog, održaće se ovog vikenda u akvatorijumu Bokokotorskog zaliva, na ruti dugoj 27 nautičkih milja, kazao je za Radio Jadran predsjednik JK „Jugole Grakalić“, Predrag Vukčević.

Ilustracija

– Regata kreće iz Herceg Novoga, ide oko Mamule, Svetog Marka, preaških ostrva i nazad u Herceg Novi. Ovom regatom smo željeli da objedinimo jednu rutu koja je izuzetno atraktivna za jedrenje. To je regata koju u budućnosti planirano da razvijamo i da njome promovišemo jedrenje kroz Boku – kazao je on.

Po njegovim riječima, ovo prvo izdanje regate je neka vrsta testa, pa će ušestvovati samo domaći jedriličari, uglavnom iz Boke.
Prvobitni plan je bio da start bude sjutra u 10 časova, ali kako je u najavi loše vrijeme start regate će najvjreovatnije biti odložen za nedjelju. Vukčević je mišljenja da će ova regata okupljati dosta jedriličara, a u „Jugole Grakalića” će raditi na njenoj promociji, jer ona predstavlja jedan vid produžetka nautičke sezone u zalivu.

– Regatu smo registrovali, iako je ovo neka vrsta testa, jer je ruta prilično dugačka i zahtjevna, pa želimo najprije da vidimo kako će je domaći jedriličari savladati – ističe Vukčević.

Cilj regate je na Škveru. Predviđeno vrijeme za kraj regate je 19 časova, kada će u prostorimaja JK „Jugole Grakalić“ biti organizovano proglašenje pobjednika i svečanost uručenja nagrada.

1 komentar

Ostavite komentar

*

code