Za vikend u Tivtu „Dani Sremskih Karlovaca“

Za vikend u Tivtu „Dani Sremskih Karlovaca“

0
Podijeli

Manifestacija “Dani Sremskih Karlovaca u Tivtu” u organizaciji TO Tivat, održaće se od 2. do 4. juna na više lokacija u Tivtu.

U dvodnevnoj posjeti delegacije Sremskih Karlovaca, ljubitelji dobre kuhinje imaće prilike da uživaju u gastro specijalitetima sa tog podneblja, koje će 3. i 4. juna pripremati kulinarski tim iz Vojvodine.

Picerija i restoran

– Takođe, biće prisutni i vinari Sremskih Karlovaca, koji će nam predstaviti neobična vina iz tog kraja. Događaj će biti priređen na gradskoj rivi Pine u 11:30 h. U subotu, 3. juna planirana je degustacija slanih proizvoda, a u nedjelju, 4. juna nas očekuje “Slatki dan”.

– U znak zahvalnosti našim dragim gostima, u petak 2. juna, biće organizovana večera na brodu “Le coche d’eau”, uz obilazak Bokokotorskog zaliva gdje očekujemo i predstavnike Opštine Tivat. Narednog dana biće organizovan obilazak izletišta – starog bokeljskog sela Gornja Lastva na obroncima brda Vrmac, sa obilaskom crkve Sv. Marije, starog mlina za masline, kao i etnografske zbirke u kući Stjepčevića – kazali su iz TO Tivat.

Nakon izleta, u prostorijama Kulturno zavičajnog društva “Napredak”, TO Tivat upriličiće osvježenje uz degustaciju domaćih proizvoda. Predstavnici Sremskih Karlovaca ovom prilikom govoriće o kulturi i gastro ponudi tog mjesta. Svi zainteresovani građani pozvani su da se pridruže i čuju više o toj temi.

Obilazak Gornje Lastve predviđen je za subotu, 3. jun u 15:30 h.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code