Za zapošljavanje OSI subvencije poslodavcima 75% zarade

Za zapošljavanje OSI subvencije poslodavcima 75% zarade

1544
0
Podijeli

Company D.A.J.M.I. doo nudi usluge servisiranja motornih vozila u savremenom auto servisu sa opremom za kompletan pregled i opravku automobila. Svakim radnim danom od 8 do 16h

Na evidenciji Zavoda za zapošljavanje u Herceg Novom trenuto se nalazi 128 osoba sa invaliditetom, a oni mogu obavljati sve one poslove kod kojih njihova smanjena radna sposobnost ne predstavlja ograničenje, kazali su iz Zavoda za zapošljavanje Opštine Herceg Novi.

Biro rada Herceg Novi organizuje sjutra promociju zapošljavanja osoba sa invaliditetom u Gradskoj kafani, u 10 časova. Promocija je prilika da se poslodavci upoznaju sa uslovima i benefitima koje mogu ostvariti zapošljavajući osobe sa inveliditetom.

Picerija i restoran

– Ovakve promocije organizujemo upravo da bi što veći broj osoba sa invaliditetom pronašao zaposljenje, a istovremeno da bi razbili predrasude koje postoje u odnosu na ovu društvenu kategoriju – poručili su iz Biroa rada Herceg Novi.

Svi poslodavci koji zaposle osobu sa invaliditetom sa najmanje 50% invaliditeta, ostvaruju pravo na subvenciju u visini od 75% bruto zarade za cijeli period zaposljenja. Poslodavci koji zaposle lice sa invaliditetom sa procentom manjim od 50%, Fond subvencionira 75% isplaćene bruto zarade u prvoj godini zaposlenja, u drugoj 60% a u trećoj i svakoj narednoj 50%.

Pored ove subvencije, poslodavci mogu podnijeti i zahtjev za bespovratna sredstva za adaptaciju ranog mjesta, kao i kredit pod povoljnim uslovima i učešće u finansiranju ličnih troškova asistenata u radu.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code