ZABRANA LOŽENJA VATRE PRODUŽENA DO 1. NOVEMBRA

ZABRANA LOŽENJA VATRE PRODUŽENA DO 1. NOVEMBRA

107
0
Podijeli

Predsjednica Opštine Herceg-Novi Nataša Aćimović donijela je Odluku o produženju zabrane loženja i upotrebe vatre na otvorenom prostoru do 1. novembra.

Tako će i ovog mjeseca na poljoprivrednim zemljištima, kampovima i drugim otvorenim prostorima, biti moguće ložiti vatru isključivo uz odobrenje i dozvolu opštinske Vatrogasne jedinice.
Zabrana je produžena zbog najave meteorologa da će i oktobar biti sušan, bez kiše. Kako se navodi u Odluci, svi subjekti koji u toku oktobra namjeravaju da lože ili upotrebljavaju vatru na otvorenom, dužni su najkasnije tri dana prije toga da podnesu prijavu Vatrogasnoj jedinici radi dobijanja dozvole.
Podsjećamo, prošle sedmice je inspekcija Komunalne policije utvrdila da je uzrok dva od tri požara koji su se desii u srijedu 23. septembra bio ljudski faktor odnosno paljenje niskog rastinja na imanjima, zbog čega su vlasnici i kažnjeni. Tada je na Sušćepanu, ispod crkve Sv. Stefana, izgorjelo 4.000 kvadratnih metara niskog rastinja. Pretpostavlja se da je i za jučerašnji požar na Toploj III, u kome je takođe gorelo nisko rastinje, na površini od 3.000 kvadratnih metara, odgovoran ljudski faktor.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code