Zabrana za teretnjake duž primorja, od 17 do 22 sata

Zabrana za teretnjake duž primorja, od 17 do 22 sata

1
Podijeli

Saobraćaj teretnih motornih vozila, čija je dozvoljena masa veća od 7,5 tona, zabranjen je od 1. jula do 1. septembra, od 17 do 22 sata, na nekoliko putnih dionica, saopšteno je iz Auto moto saveza Crne Gore.

Između ostalih, zabrana važi za putni pravac M-2 i M-2.4 granični prelaz Debeli brijeg – Herceg Novi – Kotor – Tivat – Budva – Bar – granični prelaz Sukobin.

Picerija i restoran

Zabrana se ne odnosi na vozila sa prvenstvom prolaza, vozila za održavanje puteva i ptt instalacija, kao i vozila za pomoć na putu, specijalna vozila za prevoz životinja, betona i asfaltne mase i hladnjače koje prevoze lako kvarljivu robu. Naredba se ne odnosi ni na vozila za prevoz opasnih materija na dijelu magistralnog puta M-2 od graničnog prelaza Debeli brijeg preko Herceg Novog i Kamenara do kružnog toka u mjestu Lipci, navode iz Auto moto saveza.

Saobraćanje za teretna motorna vozila zabranjeno je još i na dionicama : M-2 Bioče – Kolašin – Mojkovac, M-2 Podgorica – Sotonići – Petrovac, i M-2.3 Podgorica – Cetinje – Budva.

Prohodnost na ostalim dionicama:

Saobraćaj će, zbog miniranja na južnom portalu tunela Vežešnik auto puta Bar – Boljare na prvoj sekciji Smokovac – Uvač – Mateševo, biti obustavljen za sva vozila ne duže od 15 minuta u terminima od jedan do pet, od deset do 12 i od 14 do 16 sati.
Na dionici auto puta Bar – Boljare na regionalnom putu R-19 dionica Bioče – Klopot, saobraćaj će zbog miniranja biti obustavljen za sva u trajanju ne dužem od 30 minuta u terminu od deset do 12 sati i od 14 do 16 sati.

Na regionalnom putu, dionica Cetinje – Njeguši, promijenjen je režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni, a totalne obustave za sve vrste vozila su od osam do deset i od 14 do 16 sati.

Na regionalnom putu, dionica Crkvice – Vrulja, u toku su radovi zbog čega se saobraćaj obustavlja od devet do 11 i od 13 do 15 sati.

Zbog sanacije klizišta Besnik i sanacije zida i kosine na lokalitetu Zeleni na magistralnom putu M-2, dionica Rožaje – Špiljani, saobraća se jednom trakom naizmjenično.
Režim saobraćaja je, zbog rekonstrukcije magistralnog puta M-2 dionica Ribarevina – Mojkovac u mjestima Lepenac i Stevanovac, promijenjen sa dvosmjernog na jednosmjerni.

1 komentar

Ostavite komentar

*

code