ZABRANJENO OREZIVANJE PALMI ZBOG ŠTETOČINE SURLAŠA

ZABRANJENO OREZIVANJE PALMI ZBOG ŠTETOČINE SURLAŠA

277
0
Podijeli

Company D.A.J.M.I. doo nudi usluge servisiranja motornih vozila u savremenom auto servisu sa opremom za kompletan pregled i opravku automobila. Svakim radnim danom od 8 do 16h

Sekretarijat za prostorno planiranje, izgradnju, komunalne djelatnosti i zaštitu životne sredine upozorava da je zabranjeno održavanje palmi, orezivanje suvih, kao i orezivanje svježih grana.

– Po nalogu fitosanitarne inspekcije zabranjeno je orezivanje palmi u periodu od marta do novembra zbog pojave crvenog palminog surlaša. Prvi simptomi napada larve su da mlade grane izgledaju kao da su makazama iskrzane, sljedeći stadijum je klonulost listova tako da cijela biljka izgleda kao kišobran – objašnjavaju u Sekretarijatu.
Pozivaju sve vlasnike palmi da ukoliko primijete ili sumnjaju da je ovaj štetni organizam napao biljku, obavijeste Komunalnu policiju Opštine Herceg Novi ili fitosanitarnu upravu odnosno fitosanitarnog inspektora na tel. 020-621-111.
Strogo je zabranjeno da sam vlasnik obavlja tretiranje ili uklanjanje sadnice bez prisustva i davanja mišljenja fitosanitarnog inspektora.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code