Zagrijali topli stihovi Dušana Govedarice i gusle

Zagrijali topli stihovi Dušana Govedarice i gusle

847
0
Podijeli

Company D.A.J.M.I. doo nudi usluge servisiranja motornih vozila u savremenom auto servisu sa opremom za kompletan pregled i opravku automobila. Svakim radnim danom od 8 do 16h

knjizevno vece govedarica 281115Kompletnim pjesničkim opusom hercegnovskoj književnoj publici se u galeriji „Nebesko ognjište“, u Zelenici, predstavio književnik Dušan Govedarica. O njegovom književnom radu govorio je profesor i književnik, Jovan Drašković, iz Nikšića.
Program je organizovala književnica Snežana Vukićeić – Čvoro, pod pokroviteljstvom Fonda za zaštitu i ostvarivanje manjinskih prava Crne Gore. Protekao je u prijatnom dijalogu sa publikom koju je pjesnik Govedarica u potpunosti zaokupio stihovima zasnovanim na epskoj poeziji, rodoljubivom i ljubavnom lirikom. Po želji pojedinaca iz publike, bilo je i kazivanja pjesama namijenjenih djeci.
Dušan Govedarica, autohtoni stvaralac iz Crne Gore, poznat i van ovih granica, prisutan je na književnoj sceni od srednjoškolskih dana, dobitnih značajnih nagrada i autor dvadeset knjiga.
Tokom večeri se govorilo o njegovom radu u Književnoj zajednici „Vladimir Mijušković“, pominjana su imena značajnih pisaca iz bivše Jugoslavije, a profesor Žarko Mandić je sa zadovoljstvom konstatovao da je pokrenuto bitno pitanje o paraleli dječje i književnosti za odrasle u opusu ovog pisca i šire.
Uz opasku novinara i publiciste, Minje Bojanića, da nas je u hladnoj novembarskoj noći ugrijala poezija Dušana Govedarice i nadahnuti nastup narodnog guslara Vukomana Cerovića, oficijelni dio večeri zatvorio je član fondacije „Nebesko ognjište“ Slobodan Papović. Uz razgovor i vokalno izvođenje hercegnovskog muzičara Vladimira Đorđevića, druženje je nastavljeno do kasno u noć.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code